Lukon A keräsi kolme sarjapistettä sekavasta päätöserästä huolimatta – "Meinasi käydä kylmät"

Lukko kaatoi kotonaan Kiekko-Espoon maalein 6–4 (2–1, 2–1, 2–2). Raumalaiset menettivät kolmannessa erässä kahden maalin johdon, mutta nousivat lopulta voittoon.

Lukko jatkoi jääkiekon A-nuorten SM-sarjan pudotuspelipaikasta taistelua kaatamalla Kiekko-Espoon perjantaina Raumalla luvuin 6–4 (2–1, 2–1, 2–2). Kahden maalin johtoaseman menettäminen kolmannessa erässä korpesi Lukon päävalmentaja Mikael Kotkaniemeä. Toisaalta ilonaihetta tarjosi nousu voittoon ja kolmeen sarjapisteeseen aivan erän päätöshetkillä.

– Jäähyt veivät pelistä kontrollia kolmannessa erässä, ja meinasi käydä kylmät. Onneksi pääsimme lopussa vastustajan ison rangaistuksen aikana tekemään voittomaalin, Kotkaniemi summasi.

Tärkeän 5–4-voittomaalin iski Juuso Aaltonen (1+1) ajassa 57.41. Puolustaja Onni Korkka teki kaksi maalia, ja maalinteossa onnistuivat myös Jeremi Tammela (1+1), Daniil Trakht (1+1) ja Dominik Petr.

Lukko pelasi nuorekkaalla kokoonpanolla. Leo Tuuva, 16, ja Luukas Sahlstedt, 17, debytoivat perjantaina A-nuorten SM-tasolla. Kumpikin sai tililleen heti syöttöpisteen.

– Meillä oli viisi b-junioria kokoonpanossa. Ihan miehekäs esitys kaikilta. Tuuvalta ja Sahlstedtilta hyvä ensikosketus A-nuorten peleihin. Vaatimustaso on näissä peleissä kova, Kotkaniemi sanoi.

Lukolla on A-nuorten SM-sarjan ylemmässä jatkosarjassa jäljellä kolme ottelua. Raumalaiset majailevat sarjataulukossa perjantain kierroksen jälkeen 11. sijalla, ja taistelu kahdeksan parhaan joukkoon pääsystä jatkuu lauantaina kello 12 kotiottelulla JYPiä vastaan.