Lukon A menetti pudotuspeli- haaveensa ja Aleksi Saarelan

RAUMA

Urheilu näytti lauantaina tuplasti nurjaa puoltaan Lukon A-nuorille. Lukko oli lauantaina käytännössä pakkovoiton edessä kotiottelussa Ässiä vastaan, jos se mielisi Nuorten SM-liigan pudotuspeleihin.

Kun Lukko kuitenkin hävisi 1–3 (0–0, 1–0, 0–3) ja HIFK kaatoi omassa ottelussaan SaiPan, ero pudotuspelipaikkaan venähti Lukon kannalta tavoittamattomaan neljään pisteeseen.

– Jos et tee paikoista maaleja niin kaveri tekee. Vietiin kaksi erää peliä ja meillä oli lukuisia maalipaikkoja. Kolmannen erän alkuun tuli sitten kaksi isoa nukahdusta, Lukon vastuuvalmentaja Timo Saarikoski manasi.

Maalivahtien torjunnat, Lukon Johannes Selinin 18 ja Ässien Niklas Kekin 38, vahvistavat Saarikosken kertomaa.

Nukahdusten seurauksena Kasperi Nuto ja Mikael Saha kääsivät maaleillaan pelin Ässille. Viime kaudella Lukossa pelannut Nuto puraisi vielä viimeisen niitin tyhjään maaliin.

– Kolmannen erän alku kuvaa pienoiskoossa koko meidän kautta. Kokonaisvaltaista pelaamista ei pystytty toteuttamaan täyttä 60 minuuttia, Saarikoski tiivisti.

Tuplasti karvaan tappiosta teki Aleksi Saarelan alaraajavamma. Saarela ja Juho Tommila olivat edustusjoukkueen ringistä auttamassa A-nuoria. Tommila latasi Lukon ainoan maalin ja Saarela kuului Saarikosken mukaan jo keskiviikon voitossa joukkueen johtohahmoihin.

Saarela oli juuri kuntouttanut itsensä pelikuntoon edellisestä ylävartalovammastaan. Nyt laatu oli Saarikosken mukaan alavartalovamma.

Jos ajatellaan sitä kahta erää, jos ajattelee keskiviikkoa ja miten Aleksi paransi tähän peliin. On selvää että kun sellainen johtaja putoaa pois on selvää että vaikuttaa.

– Jos ajatellaan sitä keskiviikon peliä ja miten paljon Aleksi paransi tähän peliin...on selvää, että kun tuollainen pelillinen ja henkinen johtaja putoaa pois niin se vaikuttaa peliin. Ja todella harmi Aleksi itsensäkin kannalta, Saarikoski totesi.

Saarikoski ei osannut sanoa, kuinka vakava Saarelan vamma on.