Lukon A-nuoret pronssijahtiin

Lukon A-junnujen pukukopissa on hiljaista kuin hautausmaalla keskiyöllä. Öisen synkkä on myös haastatteluun raahautuvan kapteenin Eetu Kosken ilme.


Tuskan tuntee ja sen ymmärtää. Himoittu finaalipaikka siinsi jo silmissä.

Lukko pelasi huipputiukat välierät HPK:ta vastaan, mutta hämeenlinnalaiset ryöstivät Äijänsuolta sunnuntaina ratkaisevan kolmannen voittonsa.

HPK vei neljännen kohtaamisen lukemin 1–3 (1–2, 0–0, 0–1) ja välieräsarjan samoin lukemin.

Neljäs ottelu kuvasti hyvin koko tiukkaa sarjaa. Pelit olisivat lopulta voineet kääntyä kummalle tahansa. HPK vei kotiottelunsa jatkoajalla ja toisen kymmenen sekuntia ennen loppua.

Jos Antonin Roudan ja Aleksi Saarelan tolppakudit toisen erän lopussa olisivat kilahtaneet sisään, Lukko olisi päässyt yrittämään ryöstöä vielä kerran.

Lukon oma ylivoimapeli muodostui suureksi kompastuskiveksi finaalipaikan tiellä.

– Se oli ehdottomasti yksi sarjan ratkaisuista. Se oli kertakaikkiaan surkeaa. Pyörimme liikaa ulkona vaaralliselta alueelta, kippari Koski ruoski.

Vaikka finaalipaikka lipesi käsistä, Lukko on pelannut hyvän kauden. Se on vielä mahdollisuus kruunata pronssisesti, kun Lukko kohtaa ensi viikon torstaina pronssiottelussa TPS:n Turussa.


Mitali Raumalle ei ole ihan jokavuotista herkkua. Lukko on voittanut A-nuorissa neljä mitalia, joista viimeisimmän pronssin keväällä 2009.


– Juuri nyt pronssiottelua ei jaksaisi miettiä. Mutta kun se eteen tulee, niin fiilis on varmasti toinen. Se voitetaan ja otetaan kaudelle hieno päätös, Koski suunnitteli.