Lukon A-nuorten uusi vahvistus pommitti heti hattutempun

Lukon A-nuoret korjasivat komeasti kurssinsa JYPiä vastaan Jyväskylässä. Viime sunnuntaina Jokereille kotikaukalossa maalein 0–3 hävinnyt Lukko kuritti JYPiä maalein 5–2.


– Iso teema oli, että valmistaudutaan hyvin, koska peli oli yhdeltä ja lähtö Raumalta aikaisin. Se onnistui hyvin, sillä ensimmäisen erän jälkeen taululla oli 0–3, Lukon vastuuvalmentaja Timo Saarikoski kiitteli.


Lukon hahmo Jyväskylässä oli kolme maalia viimeistellyt Jesse Huhtala, joka siirtyi keskiviikkona Ässistä. Huhtala oli jäällä myös Niklas Näpin ylivoimamaalin aikana.


Yhden osuman Lukolle viimeisteli myös puolustaja Eetu Salmela.


– Jesse on kokenut pelaaja A-nuoriin. Hän on iso apu meille ja toi joukkueeseen rauhallisuutta. Hyvin peliä lukeva sentteri, joka tekee töitä molempiin suuntiin, Saarikoski kuvaili.


20-vuotias Huhtala pelasi Ässissä viime kaudella viidessä miesten SM-liigaottelussakin. Hän oli ennen Lukkoa myös Mestiksen LeKin testattavana, mutta Lempäälästä ei löytynyt Huhtalalle sopivaa roolia.


Aloitteen Huhtalan siirrosta Raumalle teki Lukko. Vahvistuksen hankkiminen tuli A-nuorille ajankohtaiseksi, kun Joonas Huovinen halusi purkaa sopimuksensa. Kärpistä Lukkoon täksi kaudeksi tullut Huovinen suuntaa Salzburgiin.


– Huovisen kanssa selkeä tavoite oli, että hän olisi rakentanut meillä kivijalkaa tuleviksi vuosiksi. Kärsivällisyys siihen ei riittänyt, joten hän teki valinnan ja lähti muualle, Saarikoski tiivisti.