Lukon A päätti kauden taputuksiin

Lukon A-nuorten pukuhuoneen ovi on suljettu. Sen takaa kuuluu taputusta.

Taputusta? Joukkue jäi lähes karvaimmalla mahdollisella tavalla Nuorten SM-liigan pudotuspelien ulkopuolelle, kun 48 runkosarjaottelun jälkeen eroa pudotuspelipaikkaan jäi yksi vaivainen piste. Luulisi pukuhuoneesta kuuluvan enemmin vaikka itkua kuin aplodeja.

– Joukkue oli kuitenkin hieno ja antoi kaikkensa, joten se on taputukset ansainnut. Sarjasta löytyi nyt vaan tässä tapauksessa 10 joukkuetta, jotka olivat parempia, pukukopista ulos asteleva kapteeni Eero Riikonen toteaa.

– Näin pitkä sarja kertoo kyllä sen totuuden, kuittaa puolestaan päävalmentaja Timo Saarikoski.

Saarikoskea kuitenkin selvästi harmittaa, kun läppärin ruutu kertoo HIFK:n hävinneen viimeisen ottelunsa. Kun Lukko puolestaan kaatoi Sportin sunnuntaina puhtaasti 2–0 (1–0, 0–0, 1–0), raumalaisten eroksi pudotuspelipaikkaan jäi yksi piste.

Sen Lukko olisi voinut ottaa useasta tämän kauden ottelustaan. Joukkue johti lukuisia pelejä, jotka kuitenkin lipesivät harmittavan usein käsistä. Usein vielä päätöserässä.

– Me opettelimme vielä, mitä on voittava jääkiekko. Mikä se ero yhden maalin tappion ja yhden maalin voiton välillä on, Saarikoski sanoi.

Lue lisää A-nuorten kausiyhteenveto maanantain Länsi-Suomesta.