Lukon A porskuttaa nyt jo voittoputkessa – kapteeni lähtee Ukrainan miesten maajoukkueeseen

Voittoketjun kolmas lenkki irtosi Ilveksestä.

Lukon A-nuorten syksy ei ole ollut riemumarssia, mutta nyt joukkue on saanut käännettyä tuloksellisesti uuden sivun esiin.

Hetki sitten sinikeltaiset kärvistelivät viiden ottelun tappioputken, mutta nyt kasassa on jo kolmen kamppailun mittainen ketju voittoja.

Niistä tuorein irtosi perjantaina, kun Lukko löi kotikaukalossaan Ilveksen maalein 3–1 (2–0, 1–1, 0–0).

– Iso voitto, Lukon valmentaja Jarno Mensonen henkäisi.

– Ihan kurinalaisena pysyttiin kolmannessa erässä, kun johdettiin 3–1. Ei siinä vastustaja enää hirveästi saanut vetoja.

Ei saanut koko ottelussa, sillä Lukon maalivahdille Daniel Saloselle kirjattiin vain 11 torjuntaa.

Toisessa päässä Ilveksen Jimi Kuivila pysäytti 34 kutia, mutta päästi kiekon myös kolmesti selkänsä taakse.

Kahdesti sen sinne laittoi Lukosta hyökkääjä Leo Tuuva, ja kertaalleen maaliverkon sai heilumaan Lenni Hämäläinen.Ilveksen ainoan maalin teki Aapo Krook.

– Peli paranee koko ajan. Olemme löytäneet tapoja voittaa, ja pojat tekevät hienosti hommia. He ansaitsevat myös palkinnon, Mensonen sanoi.

Trakht Ukrainan miesten maajoukkueen mukaan

Lukko pelaa ennen maaottelutaukoa vielä yhden ottelun, kun se kohtaa lauantaina Äijänsuolla Kiekko-Espoon haastajajoukkueen.

Kolme Lukon A:n pelaajaa viettää taukoa maajoukkuetehtävissä. Puolustaja Thomas Grönlund lähtee alle 20-vuotiaiden maajoukkueen matkassa Tshekkiin ja viime pelit liigajoukkueen mukana ollut hyökkääjä Venni Tolppola alle 20-vuotiaiden haastajajoukkueen kanssa Saksaan.

Lukon A:n kapteeni Daniil Trakht puolestaan matkustaa Ukrainan miesten maajoukkueen kanssa Unkariin.