Lukon A sai Tolkieninkin kateelliseksi

Lukon A-nuoret lähtivät haastavassa tilanteessa Satakunnan hegemoniataistoon Ässien vieraaksi. Nippu ykkösrintaman miehiä oli kaatamassa Lukon liigajoukkueen mukana Bluesia.

Eläimellinen taistelu toi kuitenkin Lukolle Porista herkullisen 1–2 (1–0, 0–1, 0–1) -voiton.


– Puhuttiin kopissa, että sirkus pyörii, mutta kirjoitetaan nyt tarina tällä jengillä, mikä on mukana. Ja kyllähän siitä sellainen tarina tulikin, että J.R.R Tolkienkin olisi ihmeissään, 42 kutia lukkomaalilla pysäyttänyt Johannes Selin hehkutti.


Lukon maalit punnersivat Antonin Routa ja Joni Nikko. Lukkovalmentaja Samu Isosalo totesi pelin jälkeen maalien olleen rumimpia ikinä, mutta tähän tarinaan eivät olisi kauniit sopineetkaan.


– Kiekollinen peli ei ollut lähelläkään omalla tasolla. Sellaista selviytymistaistelua se oli, Selin kuvasi.


Tukevassa kakkosveskarin roolissa tällä kaudella ollut Selin pelasi jo kaksi erää viime ottelussa Bluesia vastaan ja sai jatkaa torjuntavastuussa nyt, kun ykkösvahti Oskari Setänen oli avaamassa luukkua SM-liigassa.


Miten Selin voi yltyä kylmiltään tällaiseen mahtivireeseen?


– Pelivire pysyy hyvin yllä pleikkariänärin be a pro -maalivahtia ohjaillessa, Selin veisteli.


Mahtaako Setäsellä enää tolppien väliin A-junnuissa olla mitään asiaakaan?


– No, kuten maalivahtivalmentaja Ari Moisanen on sanonut, niin kyllähän sillä vielä toistaiseksi on vähän isommat natsat. Yritän tuurata parhaani mukaan, vaikken olekaan mikään granlundi.