Lukon A tuhlasi paikkansa Jyväskylässä – puolustaja Nyman selvisi päähän kohdistuneesta taklauksesta pelkällä naarmulla

Lukon pitäisi olla parhaillaan A-nuorten SM-sarjassa viettämässä turnausviikonloppua Lappeenrannassa, mutta koronavirustilanteen takia turnauspelit ovat muuttuneet normaaleiksi vieraspeleiksi.

Lukon pitäisi olla parhaillaan A-nuorten SM-sarjassa viettämässä turnausviikonloppua Lappeenrannassa, mutta koronavirustilanteen takia turnauspelit ovat muuttuneet normaaleiksi vieraspeleiksi. Siispä raumalaiset käväisivät perjantaina Jyväskylässä, jossa kotijoukkue JYP oli vahvempi maalein 4–2 (1–2, 1–0, 2–0).

– Perinteinen peli, sillä tavalla, että olimme pelin päällä, mutta emme saaneet maaleja. Maalipaikkoja kylläkin oli riittävästi pelin voittamiseen, ja kun et itse tee, niin kaveri tekee, Lukon valmentaja Marko Virtanen tiivisti.

Yksi ottelun käännekohdista oli Joakim Kemellin päähän kohdistunut taklaus, josta JYPin pelaajalle tuomittiin 5+20 minuutin jäähy ajassa 28.18. JYP kesti pitkän alivoiman ja tasoitti erän lopussa pelin 2–2:een.

Lukon oli vienyt avauserässä johtoon kahdesti osunut Jeremi Tammela.

– Sekin oli yksi sellainen perinteinen juttu, kun emme saaneet siitä ylivoimalla maalia. Vastustaja sai siitä voimaa itselle, mutta ei se pelkästään peliä ratkaissut, Virtanen sanoi.

Taklauksen kohteena ollut Lukon puolustaja Luka Nyman pystyi jatkamaan peliä.

– Hän sai naarmun poskeen tai silmän alle, toivottavasti se ei muurautunut kiinni. Mutta säikähdyksellä siitä selvittiin, Virtanen kertoi.

Maalivahti-Mäkelöistä Lukon Alexille kirjattiin 18 torjuntaa, JYPin Leeville 32.

Lukko suuntasi Jyväskylästä Tampereelle, jossa joukkue kohtaa Ilveksen harvinaisessa kello 11.30 alkavassa aamupäiväottelussa.