Lukon A voitti maalinteko-ongelmista huolimatta – "Otimme liikaa jäähyjä"

Tampereen Koovee taipui Lukolle kotonaan maalein 1–3. Lukko hallitsi ottelua selvästi, mutta maalinteko tuotti tällä kertaa vaikeuksia.

| Päivitetty

Sarjajumbo Koovee tuotti kotonaan Tampereella vaikeuksia Lukon A-nuorille, mutta raumalaiset onnistuivat kääntämään pelin edukseen. Loppulukemat Hakametsän harjoitushallissa olivat 1–3 (0–0, 1–1, 0–2).

– Aloitimme pelin ihan pirteästi, mutta maalinteko muodostui ongelmaksi, kuten maalivahtien torjunnoistakin voi päätellä. Onneksi saimme tehtyä tarvittavat maalit, Lukon valmentaja Jarno Mensonen sanoi.

Kooveen maalilla Reima-Ville Roos torjui ottelussa 40 kertaa, kun Lukon veskari Juuso Helomaa selvisi 11 torjunnalla.

Mensosen mukaan Lukko otti myös liikaa rangaistuksia. Etenkin kolmannessa erässä otetut kolme pikkukakkosta kaivelivat valmentajaa.

– Yksittäisiä huolimattomuuksia ne olivat. Jäi maila vähän väärään paikkaan ja sellaista. Niistä pitäisi päästä eroon, Mensonen sanoi.

Ottelun avausmaalin teki kotijoukkue Kooveen Onni Järvinen, kuin toista erää oli pelattu vain reilu minuutti. Lukko kuittasi puolitoista minuuttia myöhemmin Alexander Gullichsenin osumalla.

Voittomaaliksi jäi ajassa 48.47 syntynyt Miro Markkulan maali. Jeremi Tammela viimeisteli loppulukemat tyhjään maaliin viimeisellä minuutilla. Markkula ja Tammela kirjauttivat ottelussa tehopisteet 1+1.

Lukolla on nyt yhdeksän ottelun jälkeen kerättynä 18 sarjapistettä. Pistekeskiarvolla laskettuna Lukko on sarjssa neljäntenä ennen lauantain muita otteluita.