Lukon B otti taisteluvoiton Tampereella – "Puolustettiin hyvin ja maalivahtipeli onnistui"

Lukko otti maukkaan vierasvoiton Tapparasta, mutta ylemmän jatkosarjan paikka vaatisi jo muilta epäonnistumisia.

Lukko pääsi juhlimaan voittoa Tampereella Tapparan vieraana jääkiekon B-nuorten SM-alkusarjassa. Tiukan taistelun jälkeen lauantaisen ottelun lopputulokseksi kirjattiin 2–3 (0–2, 2–1, 0–0). Raumalaiset saivat otteluun hyvän alun, kun Erik Savolainen ja Lenni Hämäläinen siirsivät joukkueen kahden maalin johtoon jo avauskymmenminuuttisen aikana.

Sen jälkeen ottelu jatkui erittäin tasaisena.

– Pelattiin niin kuin sovittiin. Tasainen taistelupeli, ja revanssi Tapparasta, kun viimeksi hävittiin heille, Lukon valmentaja Toni Nenonen sanoi.

Toisessa erässä Tappara teki kaksi maalia ja Lukko yhden. Lukosta onnistui Patrik Nevanpää, joka teki 3–1-johtomaalin toisen erän alkupuolella. Kolmas erä pelattiin maaleitta.

– Puolustettiin hyvin, ja maalivahtipeli oli hyvää. Hyvä esitys kaikilta pojilta, Nenonen iloitsi.

Lukon maalilla Louis Herpin torjui 32 kertaa. Tapparan maalivahti Paavo Kohonen oli kiekon tiellä puolestaan 23 kertaa.

Voitosta huolimatta Lukon tie tammikuussa alkavaan ylempään jatkosarjaan näyttää mutkikkaalta. Raumalaisilla on kolme ottelua pelaamatta, ja ero viimeistä ylemmän sarjan paikkaa pitävään Pelicansiin on kuusi pistettä.

– Mennään peli kerrallaan, ja katsotaan sitten, missä ollaan. Emme ole paljon päätä vaivanneet sarjataulukolla, Nenonen kuittasi.

Alemman jatkosarjankin kautta on mahdollisuus päästä keväällä SM-mitalipeleihin. Alemmasta jatkosarjasta tosin vain paras joukkue pääsee mukaan pudotuspelien villi kortti -kierrokselle.