Lukon ensimmäinen CHL-pudotuspeli päättyi tavalla, joka ei SM-liigassa ole mahdollista – Daniel Lebedeff ei hävinnyt vieläkään CHL:ssä

Lukko pelasi CHL:n ensimmäisen kierroksen avausottelun Innsbruckin vieraana. Jatkoonmenijä ratkaistaan ensi viikolla Raumalla.

Lukko ja HC Innsbruck kohtasivat tiistai-iltana Itävallan Innsbruckissa CHL:n pudotuspelien ensimmäisen kierroksen ensimmäisessä osaottelussa. Peli päättyi tasalukemiin 2–2 (0–2, 1–0, 1–0).

Tasapeli on CHL:n pudotuspeliottelussa mahdollinen tulos, sillä jatkoonpääsijä selvitetään kahden ottelun yhteistuloksella. Lukon ja Innsbruckin välinen toinen osaottelu pelataan ensi viikon keskiviikkona Raumalla.

Lukko otti komennon alussa

Tiistaina Lukko oli ottelun alussa terävänä ja iski kaksi maalia avauserään. Brayden Burke teki ottelun avausmaalin kääntölaukauksella erän puolivälin tienoilla.

Katso Brayden Burken maali alta. Jos upotus ei näy, voit katsoa sen tästä Youtube-linkistä. Juttu jatkuu videon jälkeen.

Erän lopulla Sebastian Repo laukoi Lukon kahden maalin johtoon Burken oivallisesta syötöstä.

Katso Sebastian Revon maali alta. Jos upotus ei näy, voit katsoa sen tästä Youtube-linkistä. Juttu jatkuu videon jälkeen.

Lukko hallitsi myös toisen erän alkua, mutta kotijoukkue HC Innsbruck pääsi hiljalleen juonen päästä kiinni. Se muun muassa pääsi pyörittämään kahden miehen ylivoimaa, mutta ei onnistunut maalinteossa.

Erän lopulla isäntien Braeden Shaw kuitenkin onnistui kaventamaan lukemiksi 1–2.

Katso Braeden Shaw'n 1–2-maali alta. Jos upotus ei näy, voit katsoa sen tästä Youtube-linkistä. Juttu jatkuu videon jälkeen.

Sama mies oli asialla myös kolmannessa erässä. Shaw tasoitti lukemiksi 2–2, kun päätöserää oli pelattu reilut 14 minuuttia. Enempää maaleja ei nähty, joten toiseen osaotteluun Raumalle lähdetään tasatilanteesta.

Lebedeff edelleen tappioton CHL:ssä

Lukon maalilla Innsbruckissa torjui Daniel Lebedeff. Lebedeffille ottelu oli kauden viides CHL:ssä. Hän voitti neljä aiempaa otteluaan, ja nyt tasapelin myötä säilyi tappiottomana Euroopan kentillä.

SM-liigassa Lebedeff on voittanut vain kahdesti, ja edellinen voitto tuli 5. lokakuuta SaiPaa vastaan.

Lukko-puolustaja Samuli Piipponen palasi jäälle loukkaantumisen jälkeen. Piipposelle kellotettiin Innsbruckissa reilut 13 minuuttia peliaikaa. Varakapteeni Piipponen loukkaantui SM-liigaottelussa KalPaa vastaan 22. syyskuuta, joten hän ehti olla peleistä sivussa yli seitsemän viikkoa.

Rauman-osaottelu pelataan ensi viikon keskiviikkona. Mikäli Raumallakin pelataan 60 minuutin ottelussa tasan, ratkaistaan jatkoonmenijä 10 minuutin kolmella kolmea vastaan -jatkoajalla. Jos jatkoaikakaan ei tuota tulosta, ammutaan voittolaukauskilpailu.

Ottelusarjan voittaja etenee CHL:ssä kahdeksan parhaan joukkoon.