Lukon entinen apuvalmentaja sai lähtöpassit Kiekko-Vantaasta - Lukossakin pelannut kaksinkertainen Suomen mestari Kari Haakana tilalle

Jesse Welling (toinen oikealta) toimi Lukossa valmentajana Risto Dufvan ja Pekka Virran valmennustiimeissä. Kuva: Pekka Lehmuskallio

Jääkiekon Mestiksessä pelaava Kiekko-Vantaa kertoo nettisivuillaan purkaneensa päävalmentaja Jesse Wellingin sopimuksen. 

Lukon entinen apuvalmentaja siirtyi täksi kaudeksi Vantaalle kauden 2019-20 mittaisella sopimuksella.

Seura tiedotti sopimuksen purkamisen tehdyn yhteisymmärryksessä, kuten usein tapana on, vaikka todellisuudessa kyse olisi suomeksi potkuista. 

Päävalmentajapesti oli Wellingille ensimmäinen miesten tasolla. Hän toimi Lukossa seitsemän vuotta Risto Dufvan ja Pekka Virran valmennustiimeissä, ja oli ennen sitä mukana myös JYPin liigajoukkueen valmennusryhmässä. 

Kiekko-Vantaan alkukausi Wellingin alaisuudessa on ollut tahmea, sillä 12 ottelusta lohipaitainen joukkue on saanut kasaan ainoastaan kahdeksan pistettä. Kiekko-Vantaa on sarjassa toiseksi viimeisenä.

K-Vantaa kertoo, että vetovastuu siirtyy alkukaudesta apuvalmentajana toimineelle Kari Haakanalle.

45-vuotias Haakana muistetaan pitkältä peliuraltaan liigajäiltä muun muassa Lukon, Kiekko-Espoon, Jokerien, Bluesin, Kärppien ja Pelicansin paidasta. Raumalla hän pelasi lähinnä A-junioreissa kaudella 1992-93, mutta jäi tilille neljä liigapeliäkin.

Puolustaja juhli kahta Suomen mestaruutta 2002 ja 2008.

Haakanan apuna jatkaa maalivahtivalmentaja Sami Äikää.

Kiekko-Vantaa esiintyy ensimmäisen kerran Haakanan vetovastuussa lauantaina seuran 25-vuotisjuhlaottelussa, jossa vastaan asettuu SaPKo.

Juttua muokattu 31.10.2019 kello 11.20. Lisätty Kari Haakanan Lukko-tausta.