Lukon entisen veskarin synkkä NHL-ilta: kuusi kiekkoa selän taakse, reisi päähän ja pukuhuoneeseen

Kaapo Kähkönen romahti heikon San Jose Sharksin maalilla.

San Jose Sharksin kaudesta jääkiekon NHL:ssä saattoi povata vaikeaa, mutta runkosarjan ensimmäisinä viikkoina nähtyyn romahdukseen tuskin kukaan uskoi.

San Jose on pelannut kymmenen ottelua ja hävinnyt kaikki. Vain kauden toisen ottelun 1–2-tappio Colorado Avalanchelle on tuonut täytettä pistesarakkeeseen, kun San Jose taipui voittolaukauskilpailussa. Sen jälkeen joukkue on hävinnyt kahdeksan ottelua peräkkäin varsinaisella peliajalla.

Kauden toistaiseksi pahin selkäsauna toteutui perjantain vastaisena yönä Suomen aikaa, kun Vancouver Canucks murjoi kotijäällään pelanneen San Josen maalein 10–1. Puolustaja Quinn Hughes hurjasteli pisteet 1+4=5, hyökkääjä Brock Boeser 2+1=3, hyökkääjä J.T. Miller 1+2=3 ja hyökkääjä Elias Pettersson 0+3=3.

– Kaikki neljä ketjua olivat pelipäällä, kaikki tekivät kovasti töitä ja jyräsimme vastustajan yli. Vastustajan on vaikea puolustaa, kun homma rullaa näin. Meidän täytyy pitää nasta laudassa jatkossakin, Hughes paalutti NHL:n verkkosivuilla.

Vancouverin hyökkäysaaltojen uhriksi joutui ensin San Josen hatara viisikkopeli ja lopulta Lukon entinen maalivahti Kaapo Kähkönen. Hän antautui jo avauserässä neljästi ja vielä kaksi kertaa lisää ennen toisen erän puoliväliä.

Venäläinen osoitti urheiluhenkeä

Kähkönen pelasi 28.47 minuuttia ja vaihdettiin maalilta 0–6-tilanteessa. NHL:n verkkosivujen mukaan hän loukkaantui kuudennen maalin tilanteessa, kun maalintekijä Andrei Kuzmenkon reisi osui hänen päähänsä. Kiekko oli tuossa vaiheessa mennyt jo suomalaisen selän taakse.

NHL kertoi venäläispelaaja Kuzmenkon osoittaneen urheiluhenkeä ja keskeyttäneen maalijuhlintansa suomalaisen loukkaantumisen takia. Hän palasi kysymään Kähköseltä, onko tämä kunnossa.

Kähkönen tokeni jaloilleen ja poistui vaihtoaition kautta pukuhuoneeseen. Hänelle kertyi 13 torjuntaa. Tilalle vaihdettu Mackenzie Blackwood torjui 10 laukausta ja antautui neljästi.

Kyseenalaista seurahistoriaa

San Josen suomalaishyökkääjä Mikael Granlund jäi pisteittä ja todisti jäällä tasakentällisin yhtä takaiskumaalia. Hän pelasi 19.53 minuuttia ja laukoi kerran kohti vastustajan maalia.

Vancouverin Thatcher Demko antautui ainoan kerran alle neljä minuuttia ennen varsinaisen peliajan päättymistä, kun San Josen Fabian Zetterlund yllätti hänet.

San Josen romahdus sai saksalaishyökkääjä Nico Sturmin ymmälleen.

– En ole ollut koskaan tällaisessa tilanteessa. Rehellisesti sanottuna ei varmaan kukaan meistä ole ollut. Jotain positiivista tässä sentään on. Tämän alemmas ei kai voi vajota, Sturm paalutti.

Ainakin seurahistoriassa pohja tuli vastaan. The Athleticin mukaan 1–10-lukemat ovat San Josen seurahistorian pahin kotitappio.