Lukon entisestä puolustajasta JYPin urheilutoimenjohtaja

Mikko Viitasesta tuli JYPin urheilutoimenjohtaja. Kuva: Pekka Lehmuskallio

Lukon entinen puolustaja Mikko Viitanen, 37, on JYPin uusi urheilutoimenjohtaja. Pelaajauransa keväällä 2016 päättänyt Viitanen on kolme viime vuotta toiminut JYP Juniorit ry:n valmennuspäällikkönä.

Hän on suorittanut sekä valmentajan ammattitutkinnon että valmentajan erikoisammattitutkinnon.

Viitanen pelasi jääkiekkoa ammatikseen 15 vuotta Suomessa ja Pohjois-Amerikassa. Lukkoon hän siirtyi kesällä 2006 ja vaihtoi JYPiin kesken kauden 2008-09.

Liigatasolla hän on edustanut myös Bluesia ja Ässiä. JYPissä Viitanen on ollut voittamassa seuralle kahta Suomen mestaruutta ja European Trophyn.

- Olen erittäin otettu valinnastani JYPin uudeksi urheilutoimenjohtajaksi. Tartun suurella innolla ja intohimolla seuran urheilutoiminnan uudistamiseen. Tavoitteenani on rakentaa JYPistä valtakunnan paras seura urallaan eteenpäin pyrkiville pelaajille ja valmentajille kilpailullisesta menestymisestä tinkimättä, linjaa Viitanen tiedotteessa.

Mikko Viitasen edeltäjänä JYPin urheilutoimenjohtajana toimi pitkään Jukka Holtari.

Toimitusjohtajakseen JYP on nimittänyt Risto Korpelan, joka on aiemmin toiminut 11 vuoden ajan HPK:n toimitusjohtajana. Lisäksi hän toiminut viisi vuotta HPK:n markkinointipäällikkönä.

JYP Jyväskylä Oy:n palvelukseen Korpela, 56, siirtyy TUL:n pääsihteerin paikalta. Hän toiminut myös Suomen Golfliiton toiminnanjohtajana.

Korpela seuraa tehtävässään Kari Tyniä, joka toimii seuran vt. toimitusjohtajana huhtikuun loppuun asti.

- Olen erittäin kiitollinen ja innoissani, kun saan mahdollisuuden olla osa valtakunnallisesti ja kansainvälisestikin arvostettua JYPiä. Seura on yksi maakunnan kärkibrändeistä ja tärkeä keskisuomalaisen yhteisöllisyyden rakentaja, Korpela kommentoi.