Lukon ja KalPan matseissa sattuu ja tapahtuu

Torstain liigakierros tuo Raumalle KalPan. Savolaisjoukkueessa on paljon mielenkiintoisia pelaajia. Ennen kaikkea KalPa on Lukolle hyvä mittari siitä missä mennään. Joukkueet voivat hyvinkin osua taas vastakkain keväällä, kun mitaleista pelataan.

Tuoreessa muistissa ovat pudotuspelit 2011, kun välieräpaikka ratkesi vasta seitsemännessä ottelussa Äijänsuolla. Lukko jatkoi semifinaaleihin ja voitti pronssia. Kuuman ottelusarjan viidennessä kohtaamisessa tuomittiin jäähyjä 237 minuuttia, mikä on yhden pudotuspelin ennätys. Äijänsuolla oli etelämaalainen tunnelma, kun aalto kiersi katsomot kokonaista kuusitoista (16) kertaa.

Viime kaudella Lukon ja KalPan otteluissa mätettiin maaleja urakalla. Lukko mm. haki pisteet Niiralan montusta maalein 5-4 ja KalPa vastaavasti Äijänsuolta maalein 6-4.

Lukko menetti kolmen maalin johdon

Kummallinen oli myös tämän kauden toistaiseksi ainoa kohtaaminen. Lukko vei Kuopiossa avauserän 3-0, mutta hävisi pelin lopulta 5-3.

Tähän kauteen seurat lähtivät tasavahvoin satsauksin. Kumpikin ilmoittaa varanneensa pelaajapalkkoihin 2,6 miljoonaa euroa. Sitä suuremmalla palkkapotilla operoivat vain Jokerit, HIFK ja Kärpät.

KalPa on aloittanut sarjan odotetun vahvasti. Lukko on liigataulukossa vielä keskivälin alapuolella, mutta nousussa ylöspäin. Kuukauden päivät Lukko on napsinut pisteitä tasaisen hyvään tahtiin. Viime perjantain 4-1-voitto IFK:sta oli vahva esitys raumalaisjoukkueelta.

Lehkosen poika matkalla tähtiin

KalPaa omistava kapteeni Sami Kapanen , 39, on pystynyt pelaamaan vasta neljä ottelua tällä kaudella. Konkarin pistetili on avaamatta, mutta tuskin kauan.

Lukon ex-päävalmentaja Ismo Lehkosen poika Artturi Lehkonen , 17, edustaa KalPan ykkösketjussa tulevaisuutta. Hänestä puhutaan mahdollisena ensimmäisen kierroksen NHL-varauksena.

KalPan NHL-vahvistus Craig Smith teki Suomen debyytissään 2+2 pistettä. Sen jälkeen hyökkääjän meno on ollut tuloksellisesti vaisumpaa. Viime kauden NHL-pisteet (14+22) kertovat, että Lukko saa olla tarkkana Nashvillen miehen kanssa.

Savolaisten paras pistemies on porilainen Sakari Salminen , joka on ennenkin livahdellut karkuun Lukon puolustukselta. Toinen porilainen, sentteri Matti Kuparinen , siirtyi kesken kauden KHL:ään.

KalPan perusmiehistö on kokenutta kaartia. Viime matsissa kolmosviisikossa oli vain yksi alle kolmekymppinen.

Kuopiolaisten ykkösmaalivahti on Mikko Koskinen. Häntä sanotaan Kolmen metrin Koskiseksi, vaikka mittaa on vain kaksi metriä.

Pesonen sivussa


8-10 viikkoa

Lukon kannattajat seuraavat tietenkin ensisijaisesti kotijoukkueen pelaajia. Kyllä kelpaa katsoa.

Tanskalaisesta NHL-kolmikosta on puhuttu paljon, muttei yhtään liikaa. Puolustaja Philip Larsen on pelannut yli 26 minuuttia ottelua kohti ja saanut innokkaimmat jo spekuloimaan onko hän Lukon kaikkien aikojen paras pakki. Ehkei sentään, mutta monipuolinen pelimies kumminkin.

Justin Azevedo parantaa peli peliltä. Nyt on jo nähtävissä, miksi Lukko pestasi kanadalaisen ykkössentterikseen. Vieläkin pikkumiehen pitää parantaa. Lauri Tukosen paluu ykkösketjuun selvästi auttoi Azevedoa.

Jussi Pesosella kävi huono tuuri. Maalilaukaus viikko sitten Tampereella jäi pitkäksi aikaa viimeiseksi. Samassa matsissa aiemmin tullut käsivamma pitää Pesosen sivussa 8-10 viikkoa.

Ykkösveskari Petri Vehanen lähenee hiljalleen omaa korkeaa perustasoaan. Kun Simon Nielsen on näyttänyt, että hänenkin kanssaan Lukko pystyy voittoja keräämään, näyttää tulevaisuus hyvältä.

Lukko-KalPa Kivikylän Areenassa to 25.10. klo 18.30. Ennakot, uutiset, raportit, kommentit, videot, twiitit ja blogit: www.kiekkoareena.fi