Lukon Janne Niskala ja Ässien Tommi Taimi saivat omat hahmot Aku Ankkaan

Liiga ja Sanoma Media Finland julkaisevat joulukuussa yhteistyössä jääkiekkoaiheisen Aku Ankka -lehden erikoisnumeron, jonka kaikki tuotot menevät lyhentämättömänä liigaseurojen junioritoiminnan hyväksi.

Lehden kansi on räätälöity jokaiselle liigajoukkueelle erikseen ja 15 erilaisessa kannessa komeilee jokaisesta joukkueesta tuttu tähtipelaaja. Ässissä valinta kohdistui Porin omaan poikaan Tommi Taimeen ja Raumalla Lukon kapteeniin Janne Niskalaan.

– Yhdistämällä Aku Ankan ja jääkiekkoilun haluamme kertoa, että Aku Ankan tavoin optimismi, hauskuus ja omat oivallukset vievät pitkälle, ja niitä arvoja haluamme korostaa myös puhuttaessa juniorikiekosta. Kun kaikki lehdet on myyty, kasassa on melko mukava potti liigaseurojen junnukiekolle ja monelle tuhannelle pelaajalle, kertoo Liigan toimitusjohtaja Riku Kallioniemi.

Aku Ankan erikoisnumero tulee myyntiin jokaisella liigapaikkakunnalla joulukuun alussa. Lehden voi ostaa esimerkiksi seuran myyntipisteistä, verkkokaupoista ja lipunmyyntipisteistä. Lisäksi kolme euroa maksavaa lehteä myyvät kiekkojuniorit. Erikoisnumeron painosmäärä on yhteensä 100 000 kappaletta.

Aku Ankan tarinassa Ankkalinnan pelaajat pelaavat turnauksen Kiekko-Sorsien yllätyksellistä joukkuetta vastaan.

– Liigaa varten tehty sarja lienee Ankka-historian paras jääkiekkotarina! Daan Jippes ja Ulrich Schröder ovat tämän hetken taitavimpia piirtäjiä, ja he herättivät Kari Korhosen käsikirjoituksen komeasti henkiin. Lätkä on itse asiassa Akkarin sivuilla aika harvinainen laji, ja monet siihen liittyvät tarinat ovat suomalaisen toimituksen erikseen tilaamia, Aku Ankan päätoimittaja Aki Hyyppä kertoo.