Lukon joukkueen rakennus jatkuu – Kristian Pospisilin sopimusoptio käytetään

Kristian Pospisil pelasi ensimmäisen ammattilaisvuotensa Lukossa. Kuva: Jussi Hietikko

23-vuotiaan Kristian Pospisilin optio on käytetty ja hän jatkaa Lukossa myös tulevalla kaudella. Pospisil teki viime kauden 54:ssa ottelussa 34 pistettä.

– Omalla tavallaan poikkeuksellinen pelaaja. Hän pystyy luomaan maalipaikan tai tekemään maalin ihan tyhjästä. Maalinälkäinen kaveri, urheilujohtaja Kalle Sahlstedt kehaisee viime kaudella 15 maalia tehnyttä Pospisilia.

– Kristian on mielenkiintoinen kaveri kaiken kaikkiaan. Hän tuli meille tryoutin kautta ja tiesimme, että lahjakkuutta häneltä löytyy, mutta odotukset eivät olleet mitenkään järin suuret. Mielenkiinto kuitenkin heräsi heti, kun näimme minkälainen pelaaja on kyseessä. 

Kristian Pospisil pelasi ensimmäisen ammattilaisvuotensa Lukossa. Kausi oli tuloksellisesti hyvä, mutta Sahlstedt näkee selkeästi, missä slovakilla on vielä kehittymisen varaa.

– Riskiratkaisuja kentällä pitää oppia käsittelemään niin, että epäonnistuessaan ne eivät voi johtaa pahaan tilanteeseen omassa päässä. Pospisilin pitää oppia, koska riski on ottamisen arvoinen ja koska ei. Edelleen suoritustaso heiluu liikaa erästä ja pelistä toiseen. Korkean tason ylläpitämiseen pitää vielä oppia ja keskittyä.

– Uskomme, että hänon  vieläkin parempi ensi kaudella ja kaikki merkit viittaavat siihen. Ensimmäinen ehjä ammattilaiskausi on nyt takana ja sekin oli aika vahva niin tekemisen kuin tuloksen kannalta, Sahlstedt päättää.

Lisää aiheesta

Toni Koivisto jatkaa Lukossa: "Jäi hampaankoloon, kun emme päässeet näyttämään viimeistä osaamistamme pudotuspeleissä"