Lukon kauden ilot, surut ja puheenaiheet

Lukon kausi on sujunut, taas kerran, yllätyksellisesti. Tässä pikakelaus kotipeleistä.

Lukko–Ässät 0–3

Ottelun ikoni:

Petri Vehanen

. Raumam boja olivat tehneet Vehasen paluun kunniaksi aivan upean tifon. Vehasen kasvoilla ja tekstillä ”Vain yksi koti - Äijänsuo” varustettu tifo varasti kaiken huomion ennen ottelun alkua.

Lukko–HPK 1–2 ja

– HPK:n pelistä paistoi ilmiselvästi pelirentous, joka meiltä puuttuu. Tällä hetkellä meidän peli on rentoa kuin rautakanki, summasi Lukon päävalmentaja Risto Dufva.

Lukko–Kärpät 1–4

Illan puujalat, Ryan Caldwell ja

Matt Generous

. ”Varsinkin Caldwell seisoo välillä niin pitkään paikallaan, että tulee mieleen onko mies jäätynyt luistimistaan kiinni.”

Lukko–Blues 3–2

Illan kuningas,

Lauri Tukonen

. Lukko sai vihdoin ja viimein sairastuvalta Tukosen takaisin. Miehen tärkeä panos näkyi, kun Tukonen syötti tasoitusmaalin ja iski voittomaalin.

Lukko–JYP 1–2

Illan rautamiehet, Teemu Nurmi ja Arttu Ilomäki. Molemmilla miehillä oli hyvä mahdollisuus tintata Lukolle avausmaali, mutta Ilomäen kuti osui yläputkeen ja Nurmen kova lämäri kilahti tolppaan.

Lukko–TPS 3–2

Arkeen palaaja:

Mikkel Bödker

. Eilinen matsi meni ilman osumia, mutta tänään palattiin arkeen. Jälleen maali tilille, eikä toinenkaan ollut kaukana. Äärimmäisen tehokas pelaaja ja tärkeä lenkki Lukolle.

Lukko–HIFK 4–1

– Tukosen ja Justin Azevedon pelaaminen näytti hyvältä. Ne pelaavat hyvin, kellä on tarve pelata hyvin, filosofoi Dufva.

Lukko–KalPa 2–1

Illan helpottunein,

Charles Bertrand

. Hän sai pelata 17 matsia ennen onnistumista, mutta sitten rävähti. Bertrandin onnistumisen riemun huomasi varmasti viimeistä silmäparia myöten jokainen hallissa ollut, sillä mies tuuletti maaliaan ainakin kolmeen eri otteeseen.

Lukko–Tappara 0–5

– Kaikki mitä kentällä tapahtuu, on seurausta meidän tilasta. Lataus ei ollut tänään kunnossa ja sen suhteen me paljastumme aina jos se ei ole kunnossa, tiivisti Dufva.

Lukko–Jokerit 3–2 vl

Raumalle oli saapunut bussilasteittain helsinkiläisiä. Kovaa meteliä pidettiin kummallakin puolella hallia ja tunnelma oli hieno. Jokerifanien touhu meni lopussa kuitenkin överiksi, kun alettiin huutaa ”tuomarit kuolee matsin jälkeen”. Raumam bojille kymmenen pistettä ja papukaijamerkki siitä, että mauttomuuksiin ei olla menty missään vaiheessa.

Lukko–Pelicans 6–2

Illan ensimmäiset maalit: Frans Nielsen ja Arttu Ilomäki. Molemmat herrat onnistuivat tänään tekemään kauden ensimmäiset maalinsa. Nielsenille maali oli ensimmäinen SM-liigassa ja Ilomäelle ensimmäinen Lukossa.

Lukko–SaiPa 1–2

Toisen erän alkupuolella nähtiin erikoinen tilanne, kun hallin katosta tippui lamppu jäälle. Onni onnettomuudessa, että peli pyöri silloin toisessa päässä, eikä kukaan loukkantunut. Kaikkea sitä näköjään voi sattua.

Lukko–Ilves 3–1

llan ”Maukka”:

Jesse Virtanen

. Tulipa muistoja mieleen, kun Virtanen laittoi ahteriaan Antti Kangasniemen eteen kolmannen erän puolivälissä. Kangasniemi katon kautta ympäri ja Virtaselle ansaitut aplodit. Näitä ei sitten juuri olekaan näkynyt Jarmo Kuusiston peliuran jälkeen.

Lukko–Kärpät 2–4

– Ihan hyvä peli-ilme meillä kuitenkin oli ja tämän ilmeen kanssa voi mennä nukkumaan. Tämä on silti lastenohjelma, joten ylivoimapeliä en voi kommentoida, manasi Dufva.

Lukko–Ässät 2–1

Lukko oli viikon tauosta huolimatta hyvässä tikissä matsin alusta loppuun. Yhdestä lipsahduksesta huolimatta Lukko pelasi varsin mallikelpoisen ottelun. Maalipaikkojen määrää laskiessa lukemat 2-1 ovat kuitenkin liian pienet.

Lukko–Jokerit 0–2

Illan harmittavin asia: Nallettomuus.

Lukon tehdessä ensimmäisen maalinsa, kentän piti täyttyä pehmoleluista. Nallet lensivät kentälle kuitenkin vasta pelin päätyttyä, kun Lukko ei maalinteossa onnistunut. Varmasti iso pettymys ainakin perheen pienimmille.

Lukko–Kärpät 3–2

Vehasen upea peli piti Lukon mukana pelissä. Varsinkin Bödkerin voittomaali oli harvinaisen hieno osuma. Voitto sarjakärjestä lämmittää varmasti jokaisen raumalaisen mieltä.

Lukko–TPS 1–4

Avauserä oli pelillisesti vielä Lukon hallintaa, mutta TPS iski maalit. Liekö tämä sitten katkaissut kotijoukkueen selkärangan toisen erään tultaessa, sillä toinen erä oli raumalaisittain täyttä kuraa.

Lukko–Pelicans 3–1

Matsi jäi Kasperin, Jesperin ja Joonaksen viimeiseksi. Olipa komea lopetus. Bödker oli mukana kaikissa maaleissa ja nousi SM-liigan maalipörssin ykköseksi. Frans Nielsen pelasi erinomaisen ottelun ja iski voittomaalin alivoimalla. Philip Larsen hääri tutusti Lukon pakiston liiderinä.

Lähde: Miikka Kivimäen


UR Lankin takaa -peliraportit, www.kiekkoareena.fi