Lukon kaudesta jäi hyvä maku

Rauman Lukon kausi jääkiekon SM-liigassa päättyi neljänteen sijaan. Mitalitta jääminen oli pettymys mutta nousu välieriin ja kamppailu loppuun saakka mitalista jätti kaudesta kuitenkin hyvän maun.

Raumalaisittain kausi alkoi huonosti kuuden tappion putkella ja päättyi myös heikosti, sillä helmikuun maaottelutauon jälkeen Lukko varmisti paikkansa kymmenen joukossa sekä playoffiin vasta toiseksi viimeisellä kierroksella, ottamalla pakkovoiton HPK:sta (2-5) vieraskentällä.

Raumalaiset olivat parhaimmillaan jopa viidentenä sarjassa mutta totaalisen heikko runkosarjan loppu pudotti sijoituksen aivan kalkkiviivoille saakka, rimaa hipoen jatkopeleihin.

Jokerit kesälomille

Rauman Lukko pudotti sensaatiomaisesti ensin Oulun Kärpät kolmannen villi kortti -kierroksen ottelun jatkoerän maalilla. Petri Vehanen oli päättänyt viedä kasvattajaseuransa keväällä pitkälle. Huikeat torjunnat siivittivät Lukon jatkoon.

Jokerit puolivälierissä vastaan ja koko kiekkoileva Suomi hätkähti kun Lukko löylytti runkosarjan ykkösen voitoin 4-2 kesälomille. Sarjan päättänyt kuudes ottelu jää raumalaiseen kiekkohistoriaan yhtenä upeimmista hetkistä. Vatsatautiepidemian kourissa rimpuillut ryhmä voitti Äijänsuon huutomyrskyssä 3-1 ja yksi 2000-luvun kovimmista kiekkopommeista oli valmis!

Välierissä väsynyt Lukko ei pystynyt enää vastaamaan Tapparan laajan materiaalin konemaiseen jauhamiseen ja oikea joukkue eteni finaaliin.

Pronssiottelussa Jyp halusi enemmän mitalia ja voitti puolustajansa Kalle Koskisen uran päätösottelun.

Dufvan aikakausi

Risto Dufvan ensimmäinen kausi Lukon vastuuvalmentajana oli kuin vuoristorataa. Lopputulos oli kunniakas ja uskottava vaikka pelimerkit eivät olleet parhaat mahdolliset.

Lukuisat runkopelaajien loukkaantumiset aiheuttivat päänvaivaa kokoonpanoa laadittaessa eivätkä kaikki täsmähankinnat menneet kohdalleen.

Luottomiesten kaarti oli kapea mikä tuli vääjäämättä ilmi playoffien aikana. Justin Azevedo teki minkä lupasi, kannatteli joukkuetta mutta kun pistetehtailu päättyi kovimmissa paikoissa, ei hyväkään maalivahtipeli enää riitä.

Päävalmentajan sopimus on mallia 2+1 josta ensimmäinen vuosi nyt takana. Dufvan kädenjälki alkoi näkyä joukkueessa pienellä viiveellä mutta tulosta tuli. Jos joukkueen rakennus sujuu suunnitelmien mukaan, voi toisesta kaudesta ennustaa tasaisempaa ja myös tuloksellisempaa.

Kaksi isoa kysymysmerkkiä tuli papereihin kuitenkin lisää kun kevään sankareista Vehanen ja Azevedo jättivät isot saappaat täytettäväksi muille.

Tulevaisuuden uusia vastuunkantajia on kuitenkin tulossa. Omia junioreita ei ole päässyt yhtä paljon debytoimaan Lukon SM-liigajoukkueessa sitten Ismo Lehkosen ”omat pojat” –kauden 2001-02 jälkeen.


Kiekkokauden päätös_


keskustelu Radio Ramonassa pe 19.4. klo 9.00, vieraana Lukon päävalmentaja Risto Dufva.

Lähetä kysymyksiä ja


kommentteja s-postiin


ramona@radioramona.fi