Lukon koulukiertue tavoittaa 2000 lasta

Rauman Lukko kiertää kaikki Rauman ala-asteet tänä syksynä. Monessako koulussa vieraillaan kaikkiaan ja montako oppilasta tavoitetaan?

– Tähän mennessä ollaan käyty 11 koulussa, ja kolme on vielä edessä. Pelaajia on osallistunut 22 tähän mennessä, ja oppilaita tullaan tavoittamaan yhteensä noin 2000, joista jokaiselle halukkaalle annetaan kaksi lippua Lukon peliin, kertoo Rauman Lukon myyntipäällikkö

Sasu Eronen

.

– Lisäksi jokainen oppilas saa vierailleiden pelaajien nimikirjoitukset pelaajakortteihin, sekä joukkuejulisteen muistoksi vaikka oman huoneen seinälle. Raumalaiskiekkoilun tuki taas lahjoittaa jokaiselle koululle kaksi maalia vierailun yhteydessä. Kiertueeseen on panostettu tosissaan koko Lukko-perheen voimin. Kiertuepäivät ovat mukavia taukoja myös pelaajien ja toimiston arkeen, hieno elämys sekä lapsille että meille.

Lapset pääsevät myös esittämään pelaajille kysymyksiä. Torstaina Uotilan ala-asteella vierailulla olleet Teemu Nurmi ja Filip Riska saivat muun muassa vastata, mikä on jääkiekossa kivointa.

– Koko harrastus. Meillä on joukkueessa kivoja kavereita, joista muodostuu tavallaan sellainen pieni perhe. Voitoista jää kaikille hyvä mieli, vastasi Nurmi.

– On aika hauskaa, kun 4000 ihmistä katsoo katsomossa, kun olemme töissä, lisäsi Riska.

Vaikka pelit kuulemma vähän aina jännittävätkin, niin yleisö ei kuitenkaan jännitä, jos on uskomista Teemu Nurmeen.

– Hauskoja ja yllättäviä kysymyksiä tulee oikeastaan joka kerta. On kysytty sattuuko kun taklataan ja onko jääkiekon pelaaminen vaikeaa, Eronen muistelee.

Koskapa koulukiertue on osoittautunut hyväksi jutuksi, tullaanko sille ensi vuonna näkemään jatkoa?

– Meidän on otettu erittäin hyvin ja innostuneesti vastaan. Siitä iso kiitos sekä koulujen henkilökunnalle että oppilaille. Positiivinen palaute sekä muista kouluista tulleet kyselyt ovat poikineet jatkosuunnitelmia. Ensi kaudella kierretään Rauman lähikuntien kouluja, Sasu Eronen paljastaa.

Uusia


harrastajia

Kiertueella on ollut mukana omalla pikkuosiollaan myös Juniorilukko. Onko ollut havaittavissa toiminnassa uusia kasvoja kiertueen ansiosta?

– Tein nopean laskutoimituksen uusista harrastajista koulukiertueen alkamispäivästä alkaen. Jääkiekon puolella, siis Tyttökiekon, Kortteli-Lukon ja Leijona-Kiekkokoulun, uusia harrastajia on kirjattu 33 kappaletta. Näistä on mahdoton sanoa, että kuka on saanut kipinän Koulukiertueesta. Ilmoittautumistilanteessa emme ole keränneet tällaista dataa. Ringeten puolelle ei ole kirjattu uusia pelureita lokakuun alun jälkeen, vastaa

Petri Varjonen

.