Lukon kurittaja nostettiin NHL:ään

Nikolas Matinpalo maajoukkueen paidassa. Kuva: Emmi Korhonen

Jääkiekon NHL-seura Ottawa Senators kutsui suomalaispuolustaja Nikolas Matinpalon joukkueeseensa AHL-farmiliigan Belleville Senatorsista. Ottawa kertoi asiasta lauantaina X-viestipalvelussa.

Kotimaan liigassa Ässissä ja Ilveksessä pelannut Matinpalo, 25, siirtyi täksi kaudeksi Pohjois-Amerikkaan Ottawan organisaatioon.

Raumalla Matinpalo muistetaan muun muassa maaliskuun 2023 paikallispelistä, jossa puolustaja teki Ässien molemmat maalit 1–2-voitossa.

Matinpalo aloitti kauden Bellevillessä, jossa hän on tehnyt yhden maalin neljässä ottelussa. Hän saattaa tehdä NHL-debyyttinsä Suomen aikaa sunnuntaiyönä, kun Ottawa kohtaa vierasottelussa Pittsburgh Penguinsin.

Matinpalo pelasi vahvan viime kauden Ässissä ja edusti Suomea MM-kotikisoissa viime keväänä. Matinpalo teki kahdeksassa MM-ottelussa tehot 1+2=3.

Ottawalla on puolustuspäässä tällä hetkellä runsaasti huolia, sillä joukkueen kärkipuolustaja Thomas Chabot on 4–6 viikkoa sivussa käsimurtuman takia. Ruotsalaispuolustaja Erik Brännström loukkaantui tällä viikolla kovassa tällissä, ja myös Artjom Zub on ollut peleistä sivussa vamman takia.