Lukon kurssi kääntyi huippuliidosta suvantovaiheeseen – "Muutama pelaaja saa hiukan shokkihoitoa"

Tappara aiheutti Lukolle jo viikon toisen tappion.

Murskavoittoputki vaihtui hetkessä suvantovaiheeksi.

Tiistaina KalPa kävi hakemassa Lukolta vierasvoiton ja katkaisi samalla raumalaisten 18 ottelun mittaiseksi ulottuneen, jo käynnistyneen kotivoittoputken.

Perjantaina oli viikon toisen tappion vuoro, kun Tappara oli Tampereella parempi maalein 5–2 (2–0, 1–1, 2–1).

– Eihän se tietenkään ollut sitä mitä lähdimme hakemaan ja miten haluamme pelata. Ei päästy tänäänkään omalle tasollemme, Lukon kokenut hyökkääjä Toni Koivisto luonnehti pelin jälkeen Länsi-Suomelle.

– Me yksinkertaisesti suoritimme huonosti.

Voitto oli tamperelaisille jo neljäs peräkkäinen, mutta ensimmäinen kolmen pisteen arvoinen suoritus yli kuukauteen. Edellisen kerran Tappara oli pystynyt täyteen pistepottiin 22. lokakuuta Ässiä vastaan.

Ennen tätä viikkoa Lukko oli hävinnyt avauserän vain kerran. Nyt luku on kolme, sillä sekä KalPa että Tappara nappasivat edun jo pelin alussa.

– Ei se mikään yllätys ole, että Tappara parantaa peliään. Me pääsimme vähän liikkuvaan junaan kauden alusta viime kauden jälkeen, Lukon päävalmentaja Pekka Virta luonnehti.

– Meillä on nyt muutaman pelin vähän vaisumpi vaihe. Samalla saa hiukan shokkihoitoa muutama pelaaja, että ei tämä voi mennä vaan voitosta voittoon ja aina tulee kolme maalia ekaan erään.

Tapparan luistin kulki alusta asti

Perjantain pelissä maaleja tuli avauserässä kaksi, mutta kirvesrinnat tekivät ne molemmat, kun Teemu Suhonen ja Kristian Tanus heiluttivat maaliverkkoa Oskari Setäsen selän takana.

Toisen erän alussa raumalaiset saivat kavennettua numeroita Robin Pressin rannelaukauksen ansiosta, mutta Anton Levtchi karkasi myöhemmin samassa erässä palauttamaan eron kahteen maaliin.

– Oli hyvä peli meiltä. Ihan alusta asti annettiin luistimen liikkua, Levtchi kommentoi CMoren haastattelussa.

– Toiseen erään tuli pieni huono hetki, mutta siitäkin selvittiin yhdellä maalilla.

Päätöserässä Tanus laittoi illan toisen osumansa kaaripallona ja näytti jo ratkaisevan pelin.

Lukko kuitenkin lähti kaventamaan peliä ilman maalivahtia viisi ja puoli minuuttia ennen täyttä aikaa, ja Press pääsikin kumauttamaan ylivoimalla pelin toisen maalinsa.

Uhkapeli ei kuitenkaan lopulta riittänyt, vaan Otto Rauhala pääsi viimeistelemään loppunumerot tyhjiin.

– Kaikki lähtee nyt ihan perusasioista, esimerkiksi kamppailupelaamisesta. Me hävisimme kaksinkamppailut, ja ilman niiden voittamista on jääkiekkopeliä vaikea voittaa, Koivisto sanoi.

Tappara tukki keskialueen

Hakametsässä ei nähty sitä vauhdikasta Lukkoa, joka parhaimmillaan pelaa pitkiä hyökkäyksiä ja väsyttää liikkeellään vastustajat.

Nyt raumalaisilla oli selviä vaikeuksia ylittää keskialuetta, jonka Tappara löi perus-trapilla tukkoon. Oliko se pelin ratkaisu?

– Kyllä se oli enemmän meidän omasta pelaamisestamme kiinni, Koivisto vastasi.

– Tiesimme kyllä, että Tappara tulee välillä päälle ja lyö välillä keskialueen tukkoon. Mikään ei tullut yllätyksenä. Se on selvä juttu, että jokaisella on nyt peiliinkatsomisen paikka. On selvä, että parantaa pitää nyt.

Jukurit avaa kotipeliputken

Ilta oli hankala etenkin pakkiparille Roni Sevänen–Vili Saarijärvi. Sevänen oli jäällä neljän ja Saarijärvi peräti viiden Tapparan maalin aikana.

Saarijärven tilastot heikkenivät rajusti, sillä hänelle oli koko alkukauden aikana merkitty vain kuusi miinusmerkintää.

– Tämä on kova kasvutarina ja hyvä sarja. Meillä on yksi hyvä jääkiekkojoukkue muiden joukossa. Realismi tulee ennemmin tai myöhemmin, ja se on hyvä että se tulee tässä vaiheessa, Virta sanoi.

– Joka ilta pitää olla valmiina uhraamaan itsensä ja taistelemaan pisteistä. Tänään ei oltu lähelläkään, se on vaan kylmä fakta.

Mahdollisuus parantamiseen tulee heti lauantaina, kun Lukko kohtaa kotikaukalossaan Jukurit. Kamppailu käynnistää neljän ottelun kotipeliputken, sillä ensi viikolla Äijänsuolla esiintyvät tiistaina HIFK, torstaina Sport ja lauantaina Pelicans.

– Ei tämä niin sysimustaa ole, vastustaja pelasi hyvän pelin. Mutta se höpinä tässä ympärillä on mua vaivannut jo jonkun aikaa. Se ymmärrys, että mennään voitosta voittoon joka ilta kuukaudesta toiseen. Jokainen, joka tätä on ammatikseen tehnyt, ymmärtää että ne odotusarvot ovat olleet ihan väärän kokoiset, Virta sanoi.

– Mutta en mä ole huolissani. Tässä on joukkueella kasvun paikka, ja nyt pitää alkaa nauttia 1–0-voitoista.