Lukon loistovire jatkuu

Lukko otti kaksi todella kovaa päänahkaa vieraspelimatkallaan. KalPa-voitto sai jatkokseen 3-1 vierasvoiton sarjakolmonen JYPistä.

Lukko on todella kovassa vireessä, sillä seitsemästä viime pelistä on tarttunut kuusi kolmen pisteen voittoa.

Lukko tuli jo tiistaina KalPaa vastan erittäin valmiina otteluun, ja sama linja jatkui Jyväskylässä.

Petri Vehanen joutui torjumaan ensimmäisessä erässä 15 kertaa, mutta todella vaarallisia paikkoja ei ollut monta. Lukkolaiset suojelivat jälleen erittäin uhrautuvaisesti omaa maalia, vaikka merkkausvirheitä tulikin vähän.

Lukolle tuli vaikea paikka avauserässä, kun se joutui kahden miehen alivoimalle, mutta vierasjoukkue käänsi tilanteen voitoksi.

Juhani Jasu ärsytti jättiläismäistä Jonne Virtasta maalin edessä ja JYPin nelosketjun hyökkääjä joutui jäähylle.

Tommi Kovanen pelasi viileästi hyökkäyssiniviivalla ja passasi viivaa pitkin Justin Azevedolle, jonka laukaus suoraan syötöstä painui ohi Tuomas Tarkin.

Toisessa erässä pelin kaava jatkui samalla tavalla. JYP hallitsi peliä, mutta Petri Vehanen oli loistavassa vireessä. Muun muassa Miika Lahti voi ihmetellä, mistä Vehanen venytti varusteensa eteen, kun hän oli yksin maalin edessä.

Kimmo Koskenkorva sai vihdoin kauden maalitilin auki, kun hän iski Lukon kahden maalin johtoon. Koskenkorva karvasi ahnaasti, ja kiekko poukki vähän onnekkaastikin Tuomas Tarkin ohi.

Kolmas erä oli pelillisesti parasta Lukkoa. Vierasjoukkue pystyi pitämään kiekkoa pitkiä jaksoja JYPin päädyssä, mikä väsytti isoja puolustajia.

Teemu Nurmi on päässyt huikeaan vireeseen. Hän runnoi väkisin pienestä kulmasta lukemiksi 0-3.

Petri Vehanen ei saanut ansaitsemaansa nollapeliä, kun Ossi Louhivaaran löysähkö b-pisteen kaarelta ampuma kuti lipsahti sisään.