Lukon maali oli tiukassa Kärppiä vastaan – tuttu ratkaisija nousi lopulta esille

Lukko nousi kuin nousikin tasoihin ja voittoon tiistaina Oulun Kärppien vieraana. Lukko sai tärkeät kaksi pistettä mukaansa.

Lukko hallitsi tiistaina pelitapahtumia Oulun Kärppien vieraana, mutta maalinteko oli sille vaikeaa.

Kärpät roikkui pitkään kiinni kolmen pisteen voitossa avauserän maalillaan, mutta Lukko tuli kuin tulikin tasoihin kultakypärä Sebastian Revon maalilla kolmannen erän loppuminuuteilla.

Lopulta pelin voittajaa haettiin voittomaalikilpailusta asti. Siitä Lukko sai mukaansa tärkeän lisäpisteen, kun raumalaisten kaikki kolme laukojaa tekivät maalin. Loppulukemat olivat 1–2 (1–0, 0–0, 0–1, 0–0, 0–1).

Lukko voitti Kärpät jo neljännen kerran tällä kaudella. Oululaiset ottivat nyt ensimmäisen pisteensä keskinäisistä kohtaamisista.

Seitsemäntenä sarjassa oleva Lukko kavensi piste-eroaan kuudenteen sijaan. Nyt Lukko on kuuden pisteen päässä Kärpistä ja HIFK:sta.

Korpimäki tylytti Lukkoa liigauran avausmaalillaan

Lukko tuli tiistain otteluun jämäkästi ja hallitsi ensimmäisen erän alkua. Ensimmäisen maalin teki kuitenkin Kärpät.

Oululaisten nelosketjun sentteri, 19-vuotias Maxim Korpimäki teki avausmaalinsa SM-liigassa. Korpimäki hassutti Lukon pelaajista sekä puolustaja Tarmo Reunasen että maalivahti Daniel Lebedeffin ja uitti kiekon lopulta tyhjään verkkoon.

Lukkokin sai avauserässä kiekon kerran maaliin, mutta osumaa ei hyväksytty. Antoine Morand survoi ylivoimalla irtokiekon maaliin. Kärpät kuitenkin haastoi tilanteen, ja videotarkistuksen jälkeen maali hylättiin maalivahdin estämisenä.

Toisessa erässä Lukon maalipaikkoihin kuului muun muassa Tuukka Tieksolan läpiajo. Tieksola ei saanut hiljennettyä entistä kotiyleisöään.

Kolmannessakin erässä Lukko sai luotua paljon laadukkaita maalipaikkoja. Kärppämaalivahti Tomi Karhunen otti useita huippupelastuksia.

Lukon kultakypärä Sebastian Repokin joutui kerran pettymään, kun Karhunen venytti patjansa kiekon tielle Revon yrittäessä tasoitusmaalia lähietäisyydeltä.

Repo ja ylivoimapeli onnistuivat

Kolmannen erän loppuminuuteilla Lukko vihdoinkin onnistui ja Repo sai revanssinsa Karhusesta. Lukko pääsi ylivoimalle ja Lebedeff luisteli pois maaliltaan. Repo laukoi kiekon suoraan syötöstä sisään ja rikkoi Karhusen nollan ajassa 57.56.

Samalla päättyi Lukon maaliton putki ylivoimalla. Viisi edellistä ottelua oli mennyt ilman ylivoimamaalia.

Jatkoajalla Lukko joutui tappamaan yhden jäähyn. Daniel Lebedeff nousi avainrooliin, kun hän pysäytti aivan maalin edestä lähteneen Connor Bunnamanin rystylaukauksen.

Voittomaalikilpailussa Lukon kaikki kolme laukojaa, Steven Jandric, Antoine Morand ja Jakob Stenqvist tekivät maalin. Kärpiltä onnistui ainoastaan Ville Koivunen.

Toimitus ei pyynnöstä huolimatta tavoittanut ottelun jälkeen haastatteluun Lukon pelaajaa Sebastian Repoa.