Lukon mestarikapteeni avasi maalihanat Raumalla – Lukko pilasi hänen iltansa uskomattomalla nousulla

Lukko päätti kovan viikkonsa nousemalla kahden maalin tappioasemasta jatkoaikavoittoon.

Lukon tiukka kiekkoviikko päättyi perjantaina kovaan koitokseen Tapparaa vastaan. Pitkään näytti siltä, että Tappara-peikko iskisi jälleen Raumalla ja pilaisi Lukon tappiottoman viikon.

Mutta vielä mitä.

Lukko näytti kovuutensa ja nousi ensin kolmannessa erässä tasoihin ja sitten vielä jatkoajalla voittoon. Raumalaiset ottivat kaksi SM-liigan sarjapistettä nujertamalla Tapparan Äijänsuolla 3–2 (0–1, 0–1, 2–0, 1–0).

– Olen ylpeä joka jätkästä. Ollut rasituskuormaltaan ihan miehekäs viikko, ja vielä saatiin näin hieno rutistus tähän loppuun, Lukon kapteenina perjantaina palvellut Samuli Piipponen totesi.

Piipponen oli kapteenina, sillä Lukon kapteeni Julius Mattila ja toinen varakapteeni Sebastian Repo olivat illan ottelusta sivussa sairastumisten takia.

Kova suoritus

Lukko pelasi tiistaina CHL-välierässä tasapelin Geneve-Servetten vieraana Sveitsissä, lensi keskiviikkona Tampereelle ja voitti siellä jatkoajalla Ilveksen. Perjantaina nujertui Tappara.

Lukko siis kaatoi samalla viikolla kaksi SM-liigan kärkijoukkuetta pelattuaan ensin tasapelin Euroopan kovimpiin kuuluvaa joukkuetta vastaan.

Aika kova suoritus.

Helppoa ei ollut

Tappara ei päästänyt Lukkoa helpolla perjantainakaan. Lukko oli hävinnyt Äijänsuolla kolme edellistä otteluaan Tapparaa vastaan kunkin luvuin 1–2. Myös perjantai-illan myöhäispelissä näytti pitkään siltä, että Tappara saisi jälleen kerran raavittua voiton, vaikka Lukko hyvin pelasikin.

– Olimme mielestäni ihan hyvin pelin päällä jo ennen kolmatta erää. Kaveri sai ylivoimalla ekassa erässä maalin ja toinenkin tuli pidemmän vaihdon päätteeksi. Uskoimme ja olimme koko illan pelin päällä, Piipponen sanoi.

Avauserässä Lukon mestaruuskevän 2021 kapteeni Heikki Liedes survoi kirvesrinnoille ottelun avausmaalin ylivoimalla, kun Tapparan kahden miehen ylivoima oli juuri päättynyt. Nicholas Halloran laukoi Tapparan kahden maalin johtoon toisen erän puolivälin hujakoilla.

Kun Pathrik Westerholm epäonnistui toisessa erässä rankkarissa, alkoi vaikuttaa siltä, että Tappara on viemässä pisteet jälleen kotiinsa.

Löyly päälle kolmannessa erässä

Kolmannessa erässä Lukko löi kuitenkin hurjasti lisää löylyä. Tappara ei juuri päässyt hyökkäämään, ja kaksi erää varmasti pelanneen Tappara-maalivahti Christan Heljangon päässä tuli maalipaikkoja liukuhihnalta.

Lopulta erän puolivälissä Jakob Stenqvist onnistui kavennuksessa ylivoimalla. Mattilan ja Revon poissaolojen takia ylivoimakoostumuksia oli rukattu uusiksi, ja Stenqvistin maalin syöttivät Tarmo Reunanen ja Tuukka Tieksola.

Erän lopulla Lukko painoi päälle vielä todella kovaa ilman maalivahtia. Lopulta pyörityksen päätteeksi Brayden Burke sivalsi Tieksolan ja Fontainen syötöstä pelin tasoihin 10 sekuntia ennen erän päätöstä.

Maali oli Burkelle ensimmäinen SM-liigassa sitten lokakuun 20. päivän. Miehen tuuletus oli ansaitusti riehakas.

Otteluun saatiin lopulta sellainen päätös, jota Äijänsuon yleisö oli alkanut kolmannessa erässä toivoa. Gabriel Fontaine räjäytti kotiyleisön pauhuun tekemällä voittomaalin Tarmo Reunasen syötöstä.

– Jatkoimme kolmannessa erässä sitä draivia, mikä oli koko pelin ajan päällä. Se kääntyi meille lopulta, Piipponen sanoi.

Äänessä pukukopissa muutenkin

Peli oli Piipposelle ensimmäinen virallinen ottelu Lukon kapteenina. Uusi rooli ei pakkijärkäleen mielestä muuttanut hänen rooliaan joukkueessa.

– Tietysti on niitä tiettyjä velvoitteita, joita kapteenina pitää tehdä. Mutta henkilökohtaisella tasolla se ei muuttanut mitään.

Mattilan ja Revon poissaolo ei tarkoittanut sitä, että Piipposen olisi tarvinnut ottaa isompaa roolia pukukopissakaan.

– Olen kyllä äänessä pukukopissa muutenkin, se meni mielestäni samalla lailla kuin aina ennenkin, Piipponen kuittasi.

– Meillä on hyvä porukka, kaikki ovat kavereita keskenään ja kaikki jeesaavat toisiaan. Siitä on helppo lähteä rakentamaan henkistä voimaa otteluihin.