Lukon mestarivalmentaja otti vastaan yllätyspestin Ruotsista – seurassa ollut toinenkin Raumalta tuttu valmentaja

Pekka Virran nimi muistetaan Raumalla pitkään. Kuva: Juha Sinisalo

SaiPan päävalmentajapestin lokakuussa kesken kolmivuotisen sopimuksen jättänyt Pekka Virta ei pitkään ollut vailla töitä.

Lukon mestarivalmentaja on tehnyt loppukauden sopimuksen Ruotsin kolmanneksi korkeimmalla sarjatasolla eli HockeyEttanissa pelaavan Nybro Vikingsin kanssa.

– Tein viiden kuukauden mittaisen sopimuksen, eli loppukauden mittaisen sopimuksen. Tämä on keikkahomma. He tarvitsivat täällä apua, Virta kertoi Iltalehdelle.

Virralla on valmiiksi vahva kytkös Ruotsiin, sillä hänen vaimonsa työskentelee Tukholmassa. Nybro tosin on viiden tunnin ajomatkan päässä Ruotsin pääkaupungista.

Valmennettavakseen Virta saa neljä suomalaispelaajaa, sillä Juho Liuksiala, Jesse Pelamo, Eero Savilahti ja Janne Väyrynen kantavat Nybro Vikingsin paitaa.

Heistä Väyrynen ja Pelamo ovat Virralle tuttuja pelaajia Lukosta, sillä Väyrynen pelasi raumalaisseurassa kausilla 2016–18 ja Pelamokin yhden pelin kaudella 2017–18.

Virta, 53, valmensi Lukkoa kaudet 2017–2021. Ajanjakso päättyi Suomen mestaruuteen.

Virta on luotsannut SM-liigassa SaiPan ja Lukon lisäksi KalPaa, TPS:aa ja Ässiä. Hän saavutti aiemmin tänä syksynä ensimmäisenä liigavalmentajana 900 runkosarjaottelun rajapyykin ja on valittu kahdesti sarjan parhaaksi valmentajaksi.

Nyt Virta lähtee kuitenkin ensimmäistä kertaa urallaan ulkomaille valmentamaan.

– Otin ensimmäistä kertaa urallani agentin. Hänen kautta tuli pari seuraa puheeksi. Tässä on mielenkiintoisia pointteja tulevaisuutta ajatellen. Tätä kautta on hyvä tutustua ruotsalaiseen kiekkoon, Virta perusteli yllätyspäätöstään.

Nybro Vikingsillä on aiemminkin ollut Raumalta tuttu valmentaja. Raumalainen Sami Lehtinen toimi joukkueen päävalmentajana kausilla 2012–13 ja 2018–19 sekä apuvalmentajana 2004–05. Kausilla 2001–05 Lehtinen pelasi joukkueen maalivahtina.

Lisää aiheesta

Vain tilaajille Lukon mestarivalmentajalla muhkea tili – Lukon taustoilla yksi omaa luokkaansa

Vain tilaajille Teho-osastolta kultajunan kuljettajaksi – Pekka Virta sai urheilun LS-tunnustuksen Friski Myättuult

Vain tilaajille Tifo esiin, ansiomerkki taskuun ja pisteet mukaan – Pekka Virta sai poistua Äijänsuolta voittajana: " Tämä on täysin poikkeuksellista mun urallani ja nosti kyllä tunteet pintaan"