Lukon mestaruuden pääarkkitehti rikkoi kirjoittamatonta sääntöä ja aiheutti pahennusta – "Oli kyllä mielenkiintoinen"

Sebastian Repo nousi esiin silloin, kun eniten tarvittiin ja nosti Lukon tappioasemasta kotivoittoon HIFK:n kustannuksella.

Suden hetki tarkoittaa mytologian mukaan aikaa varhain aamuyöllä, jolloin ihmisen ajatellaan olevan heikoimmillaan.

Revon hetki tarkoittaa ainakin juuri hetkeä, jolloin Lukon kultakypärä käyttää hyväkseen hetken, jolloin HIFK on ahtaalla ja tarkemmin sanottuna kahden miehen ylivoimalla.

Sebastian Repo viimeisteli kaksi ylivoimamaalia reiluun minuuttiin torstain kamppailun toisessa erässä ja käänsi kotijoukkueen maalin tappioaseman hetkessä maalin johdoksi.

Revon jälkimmäinen osuma jäi lopulta pelin voittomaaliksi, sillä Lukko puristi varamiehisestä HIFK:sta lopulta 4–2 (0–1, 3–1, 1–0) -voiton.

– Hieno voitto ennen kaikkea. Pelillisesti meillä oli omat hetkemme, heillä omansa. Aika sekava kuva jäi pelistä, mutta saatiin se, mitä lähdettiin hakemaan, Repo summasi.

– Tulos sakkasi viime pelissä, mutta nyt saatiin tärkeä voitto. Elintärkeä.

Ei liene vailla merkitystä, että Lukko painoi ratkaisevat maalit ylivoimalla. Raumalaisten erikoistilannepelaamisesta on puhuttu paljon, eikä mairittelevaan sävyyn.

Nyt se kuitenkin tuotti vaihteeksi tulosta.

– Kuten tiedät, tuska välillä kasvaa, vaikka aina sitä yritetään jumpata, Repo totesi.

”Hanurihuijaus” jäi voittomaaliksi

Maaleistaan ensimmäisen Repo täräytti suoraan syötöstä Niko Hovisen vartioiman maalin etunurkkaan. Toisen hän puolestaan kiskaisi läheltä rystyllä sisään.

Ylelle pelejä nykyään selostava entinen liigaveskari Juha Järvenpää nimesi osuman ”hanurihuijaukseksi”.

– Välillä tuntuu, että on ihan sama, mitä siellä tekee, ei se vaan mene, ja kyllähän se rupeaa vaikuttamaan fiilikseen. Itsekin hukkasin tänään muutaman hyvän mestan, mutta onneksi lopulta saatiin palkinto kovasta työstä, Repo sanaili.

Repo on Lukon kultakypärä, mutta pisteiden ja varsinkaan maalien kerääminen ei ole viime aikoina ollut hänelle jokailtaista.

Repo ehti pelata välillä seitsemän ottelua ilman maaleja, mutta nyt miehellä on koossa tehot 13+12=25.

– Pisteiden valossa on ollut vähän heikompaa, mutta peli on niin paljon kaikkea muutakin kuin maalien tekemistä. Tykkään katsoa kokonaisvaltaista pelaamista, ja olen itse ollut suht tyytyväinen omaan peliini, Repo valotti.

– Mutta totta kai, kun vastuuta tulee ja haluan itsekin onnistua, on aina plussaa, kun maaleja tulee. Toivon mukaan nyt löytyi maalijyvä loppukaudeksi.

Koivistoisen tuuletukset herättivät huomiota

Torstain pelin tarina olisi lopulta voitu kirjoittaa toisellakin tavalla. Se olisi voinut olla kertomus siitä, miten vierasjoukkue tulee ilman kahdeksaa puolustajaa ja hakee tylyllä tavalla pisteet mukaansa.

Tarinan sankari olisi voinut olla pelaaja, joka oli avainhahmo, kun illan isännät juhlivat keväällä 2021 Suomen mestaruutta.

Eetu Koivistoinen iski kahdesti entisessä kotihallissaan. Hän ohitti Daniel Lebedeffin vanhanaikaisella avauserässä ja pääsi viimeistelemään toisessa erässä myös HIFK:n 0–2-maalin.

Sebastian Repo, millaisia terveisiä Koivistoiselle lähetetään tuulettamisesta?

– Mulla ei ole ehkä varaa sanoa, kun tykkään itsekin tuulettaa maaleja. Mutta ”Koippa” on kyllä siinä yksi Suomen parhaista, Repo kuittasi.

Ensimmäistä osumaansa Koivistoinen tuuletti HIFK:n kannattajakatsomon suuntaan ja esitteli logoa paidan rintamuksessa.

Kirjoittamattomien sääntöjen mukaan vanhaa seuraa vastaan tehtyjä osumia ei ole tapana tuulettaa. Koivistoinen on tosin aiemminkin tuuletellut Lukkoa vastaan tekemiään maaleja, mutta nyt pitkän sentterin käytös herätti selvästi pahaa verta sosiaalisessa mediassa.

– Varmasti. Oli kyllä mielenkiintoinen, Repo totesi.

”Oppirahat on maksettu”

Koivistoisen osumien jälkeen Lukko pystyi kaventamaan Tuukka Tieksolan maalilla. Loppunumerot viimeisteli kolmannessa erässä Linus Nyman.

Repo pääsi huudattamaan pelin jälkeen loppuunmyydyn Äijänsuon päätykatsomoa.

– Alkukauden aikana me olemme pelanneet erinomaisia pelejä, mutta olemme usein löytäneet keinot hävitä, Repo huomautti.

– Nyt oppirahat on maksettu, ja peli on näyttänyt paremmalta viimeiset 6–7 peliä. On tärkeää, että peli kehittyy loppukautta kohti, ja nyt me olemme oikealla tiellä.