Lukon murhaava ylivoima myrkkyä Bluesille

Lukko nappasi todella arvokkaan taisteluvoiton Bluesista lukemin 4-3. Voiton arvoa nostaa usean miehen oleminen sairastuvalla. Joka äijä antoi kentällä kaikkensa ja se näkyi myös tulostaululla.

Avauserä mentiin tasaisissa merkeissä. Lukko siirtyi ensin johtoon ylivoimalla, Eetu Kosken maalatessa ensimmäistä kertaa Äijänsuolla. Blues tuli kuitenkin tasoihin myös ylivoimalla. Ensimmäisestä erästä alkaen Lukon pelaamisesta huokui vahva taistelutahto ja yritys.

Toinen erä alkoi Lukon kannalta kehnosti, kun Blues meni johtoon vajaan parin minuutin pelin jälkeen. Blues tuli hyökkäykseen todella nopeasti ja kiekko kävi melkein joka äijän lavassa ennen maalia. Lukko ei kuitenkaan masentunut vastustajan johtomaalista, vaan tuli väkisin tasoihin Janne Lahden räkämaalilla. Lahti löi kiekon väkisin reppuun aivan maalin edestä ja sai hakata kiekkoa kolmesti ennen osumaa.

Toinen erä sai lisää sinikeltaista väriä vain pari minuuttia myöhemmin, kun kovassa iskussa tänään ollut kakkosketju Lahti-Koski-Koivisto teki todellisen koulumaalin ylivoimalla. Varsinkin Kosken syöttö Koivistolle oli herkullinen, eikä Koivistolla ollut kovinkaan vaikea työ laittaa lättyä verkkoon.

- Sarjataulukkoa kun katsoo, niin voi onnitella otteluohjelman laatijaa. Tänään oli mitä herkullisin peli. Tällainen yhteinen uhka tuo kuitenkin joukkueelle alkukantaisen taistelun. Kukaan ei ajatellut mitä tästä saa, vaan miten paljon pystyy mittaamaan itsestään ulos, kertasi Risto Dufva joukkojensa taistelua.

Päätöserä oli todellinen trilleri loppuun asti. Blues tasoitti erän alkupuoliskolla, mutta Olavi Vauhkonen siirsi Lukon uudelleen johtoon ylivoimalla. Blues tuli kovaa päälle lopussa, mutta sinikeltaisten sitkeä taistelu veti lopulta pidemmän korren. Kolme pistettä taskuun ja neljäs sija sarjataulukossa. Pisteitä pitää silti ottaa myös viimeisestä neljästä ottelusta, sillä takana huohottavat Blues, KalPa, SaiPa ja HIFK, joista voi periaatteessa kuka tahansa mennä Lukon ohitse.

Lukko jatkaa ottelujaan perjantaina HIFK:n vieraana Helsingissä ja heti perään lauantaina Raumalle saapuu HPK.

Illan positiiviset

- Toiveita on, että saadaan ukkoja sairaslistalta pois vielä tällä viikolla. Nimiä ei osaa sanoa, kun jotain kakattaa ja jollain on muuten vaan paha olo, sanoi Dufva viitaten vatsatautiepidemiaan.

Illan kuoleva joutsen

Jesse Virtanen sai päätöserässä todella kyseenalaisen jäähyn. Maila kävi kyllä korkealla, mutta kasvoihin maila ei osunut. Siim Liivik sen sijaan tippui tilanteen jälkeen jäähän kasvojaan pidellen. Toivottavasti ei kovin suurta pipiä tullut. Liivik oli muutenkin esillä tänään, sillä mies kävi koppaamassa Henrik Forsbergia päähän, vaikka tämä oli loukkaantuneena jäänpinnassa.

Lukon tähdet

*** Eetu Koski

** Janne Lahti

* Toni Koivisto

Maalit

1-0 Eetu Koski YV (Janne Lahti, Harri Tikkanen)

1-1 Jussi Makkonen YV (Otso Rantakari, Kim Hirschovits)

1-2 Bracken Kearns (Ville Korhonen, Stefano Giliati)

2-2 Lahti (Toni Koivisto, Koski)

3-2 Koivisto YV (Koski, Lahti)

3-3 Rantakari YV (Hirschovits, Makkonen)

4-3 Olavi Vauhkonen YV (Ville Vahalahti)