Lukon naiset joutuivat ensi kertaa kunnon testiin – HPK Akatemia sinnitteli mukana maalivahdin torjuntojen ja ylivoimamaalien turvin

Lukko voitti jääkiekon naisten mestiskarsintaottelussa Eurajoella HPK Akatemian 4–3 (2–0, 0–1, 2–2).

Lukko jatkoi voittomarssiaan jääkiekon naisten Mestiksessä lauantaina HPK Akatemiaa vastaan. Voitto tuli kotona Eurajoen jäähallissa luvuin 4–3 (2–0, 0–1, 2–2), mutta tällä kertaa Lukko ei päässyt niin helpolla kuin aiemmissa kauden otteluissaan.

– Kyllä me pelasimme yhden kauden parhaista peleistä, mutta emme saaneet sitä näkymään tulostaululla. Torjuntamääriä kun katsoo, niin kyllähän me painoimme päälle, Lukon päävalmentaja Sami Piilikangas kertoi.

Lukko-maalivahti Johanna Niemi torjui vain seitsemän kertaa, kun HPK:n päädyssä Netta-Sisko Lahtinen urakoi 40 torjunnan edestä.

Lukko johti avauserän jälkeen 2–0 Ella Harjulan ja Roosa-Maria Kangasniemen maaleilla, ja painoi päälle myös toisessa erässä. Kakkoserän ainoan maalin teki kuitenkin HPK.

Hämeenlinnalaiset jatkoivat Lukon kiusaamista kolmannessa erässä tasoittamalla ensin 2–2:een ja kuittaamalla Lukon Maija Kosken 3–2-johtomaalin jälkeen vielä kerran tasoihin. Ana Kahlhammerin 4–3-maali ajassa 49.46 jäi lopulta ottelun viimeiseksi.

–  Vastustaja pääsi peliin hyvin mukaan ylivoimamaalien avulla. Kyllähän meidän olisi pitänyt ratkaista ottelu jo toisessa erässä.

Piilikangas kehaisi myös HPK:n maalivahtia Kangasniemeä.

– Heillä oli kyllä hyvä maalivahti, joka on pelannut myös HPK:n liigajoukkueen mukana.

– Olimme selkeästi parempia, mutta aina pelit eivät vain mene niin helpolla. Voitimme vaikeamman kautta. Kerrankin testattiin, että miten kestämme painetta. Tämä oli hyvää harjoitusta tulevaisuutta ajatellen, Piilikangas kertasi.

Lukko jatkaa sarjan kärjessä kymmenen pelaamansa ottelun jälkeen täysien 30 sarjapisteen turvin. HPK Akatemia on toisena 18 pisteellä.