Lukon naisten paketti hajosi päätöserässä – " Pitkälle väänsimme voitosta, mutta lukemat repsahtivat ihan liiaksi"

Kuortane tykitti seitsemän maalia raumalaisverkkoon.

Kuortane kamppailee naisten jääkiekkoliigan kärkipaikoista ja Lukko on juuttunut hännille. Lauantaina raumalaiset virittelivät silti yllätystä, mutta lopulta tulostaululla komeilivat Kuortaneen selvät 7–2 (1–1, 1–1, 5–0) -voittolukemat.

– Kaksi pirun hyvää erää, mutta sitten taisi selkäranka napsahtaa. Numerot repsahtivat kolmannessa erässä vähän liikaa, Lukon valmentaja Sami Piilikangas harmitteli.

Lukko pääsi pelissä johtoon vain puolen minuutin kohdalla Maija Kosken maalilla, ja raumalaiset nappasivat johtoaseman uudelleen ajassa 33.51, kun Senja Siivonen onnistui maalinteossa.

Kuortane pystyi kuitenkin tasoittamaan pelin reilut kaksi minuuttia myöhemmin, ja päätöserässä kotijoukkue takoi pelin selväksi.

– Yleisesti meillä oli tehokkuuden kanssa haasteita. Meillä oli valtava määrä paikkoja, mutta kun ei vaan mene sisään niin ei mene. Kiima ja päättäväisyys puuttuivat maalinteosta. Ja kun välillä vastustaja käy tekemässä maalin, niin homma menee vaikeaksi, Piilikangas totesi.

Kuortaneen tehopelaaja oli ulvilalainen naisten maajoukkuehyökkääjä Sofianna Sundelin, joka keräsi tehot 2+1. Hän laukoi myös pelin voittomaalin.

– Pitkälle väänsimme voitosta, mutta lukemat repsahtivat ihan liiaksi. Tämä oli tasainen vääntö, jolle lukemat eivät ehkä tee oikeutusta, Piilikangas summasi.