Lukon naisten väkevä alku vaihtui kymmenenteen peräkkäiseen tappioon – "Joukkue on henkisesti sellaisessa pelkotilassa, että siitä pitää nyt päästä yli"

Lukko teki kolme ensimmäistä maalia, RoKi viisi seuraavaa.

Lukon jääkiekkonaiset aloittivat lauantaina RoKia vastaan terhakkaasti ja tehokkaasti, mutta lento päättyi pelin puoliväliin. Kun loppusummeri lopulta päätti kamppailun, tulostaululla komeilivat rovaniemeläisten voittonumerot 3–5 (2–0, 1–1, 0–4). Tappio oli Lukolle jo kymmenes peräkkäinen.

– Ovat nämä raskaita. Tässä kysytään aika paljon kaikennäköistä, Lukon valmentaja Marko Toivonen puhalteli.

Lukko sai peliin salama-alun, sillä Maija Koski viimeisteli maalin vain 47 sekunnin pelin jälkeen. Avauserässä onnistui myös Aliisa Toivonen, joka viimeisteli ylivoimamaalin.

Toisen erän alussa Ella Harjula vain lisäsi raumalaisten johtoa, ja RoKi päätyi vaihtamaan maalivahtia: Janika Järvikari teki tilaa Olivia Lastille.

– Me pelasimme ensimmäisen erän todella hyvin. Joukkue oli aivan valmiina pelaamaan, Toivonen kertasi.

– Puoliväliin asti kaikki meni hyvin. Sitten tuli vähän sellainen, että oho, mehän johdetaan.

Kahdeksan sekuntia toisen erän ja pelin puolivälin jälkeen RoKi iski ensimmäisen kerran, kun Aino Karppinen viimeisteli ylivoimamaalin.

Siemen pelin kääntymiselle oli kylvetty. Päätöserässä RoKi paukutti peräti neljä maalia, kun Jenna Pirttijärvi osui kahdesti ja Oona Parviainen ja Jenna Hietala molemmat kertaalleen.

– Tämä syö erittäin paljon. Joukkue on henkisesti sellaisessa pelkotilassa, että siitä pitää nyt päästä yli, Toivonen totesi.

– Ensimmäisessä erässä meidän pelaamisemme oli nälkäistä ja siinä oli vauhtia. Sitten kaveri löi pykälän lisää vauhtia, ja toinen erä oli meiltä torjuntavoitto.

– Ja kun joukkue on tässä tilassa, yksikin maali kaverilta saa posket kalpenemaan. Loppu onkin sitten tuttua tarinaa.

Lukko on 11 ottelun jälkeen sarjassa toiseksi viimeisenä. Takana on ainoastaan Sport, joka Vaasan seudun koronarajoitusten takia on pystynyt pelaamaan vasta kahdeksan ottelua ja on edelleen ilman pisteitä.

Lauantaina Sport romahti Kuopiossa KalPalle peräti 14–1.

– Erittäin kovaa työtä vaatii, että pääsisimme pois tästä takalukosta, Toivonen kommentoi.