Lukon päävalmentaja nosti voiton hetkellä esiin yllättävän asian: haluaisi lähteä vieraspeleihin aikaisemmin – katso lehdistötilaisuus

Rauman Lukko haki keskiviikkona maukkaan 4–5-jatkoaikavoiton samoista sijoista kamppailevasta HIFK:sta.

Päävalmentaja Pekka Virta oli voiton jälkeen luonnollisesti mielissään, mutta nosti lehdistötilaisuudessa esiin ehkä vähän yllättävänkin asian.

Virta muistutti liigakiekkoilijoiden elävän raskaita aikoja, kun marraskuiset kelit ovat harmaimmillaan ja suurin alkuinnostus kauden alkamisesta jo mennyt.

Lukonkin joukkueella oli takana pitkä päivä, kun pelaajat kokoontuivat Äijänsuolle jo aamuyhdeksän aikoihin ja kiekko tippui jäähän illalla kello 18.30.

Virta antoi ymmärtää, että vaikka esimerkiksi Helsinkiin ajaa kolmisen tuntia, hän matkustaisi pelipaikkakunnalle mielellään jo päivää ennen.

– Ei tämä vain tunnu toimivan tässä kohtaa. Siksi ne monet reissut mennään päivää ennen, että saataisiin ennen kaikkea mentaalienergiaa. En ole siitä huolissani, etteivät pelaajat urheilijoina jaksaisi, mutta sellainen innostusminen on isoin asia, Virta totesi.

Hän myönsi Lukon olleen kotijoukkueen jaloissa ensimmäisen erän, mutta näki pelin parantuneen, kun raumalaiset pääsivät eroon bussijaloistaan.

Tyhmistä jäähyistä Virta antoi omilleen noottia.

– Kun päivä huipentuu voittoon Stadin hallista, niin kyllä siihen täytyy tyytyväinen olla, Virta päätti.

HIFK:n päävalmentaja Jarno Pikkarainen huomautti, ettei 2000-luvulla ole ollut näin vahvaa Lukko-joukkuetta kuin tällä kaudella. 

Justin Danforth teki Lukolle keskiviikkona yhden maalin. Kuva: Matti Raivio/AOP

Lisää aiheesta

Vain tilaajille Ässä hihasta olikin kiekko - "Aikamoinen sirkus oli tämä peli", kommentoi Lukolle voiton ratkaissut Tarmo Reunanen