Lukon päävalmentaja Pekka Virta altistunut koronalle – karanteenissa 14 vuorokautta

Pekka Virtaa ei nähdä Lukon penkin takana tai pukuhuoneessa ainakaan 14 vuorokauteen. Kuva: Elmeri Elo/AOP

Lukon päävalmentaja Pekka Virta on altistunut koronavirukselle. Altistuminen tapahtui sunnuntaina 31. tammikuuta.

Seuran tiedotteen mukaan Virta ei ole altistumisensa jälkeen ollut tekemisissä joukkueen pelaajien tai seuran henkilökunnan kanssa. Tästä syystä altistuminen on ei aiheuta toimenpiteitä joukkueen keskuudessa.

Virta on sivussa THL:n karaanteniohjeistusta noudattaen 14 vuorokautta. Häntä ei nähdä Lukon otteluissa valmennustehtävissä siis ainakaan neljässä seuraavassa ottelussa. Virta on Lukon tiedotteen mukaan toistaiseksi oireeton.

– Näin lyhyellä aikajänteellä tämä ei herätä huolta eikä vaikuta joukkueen toimintaan. Valmennus ja johtavat pelaajat ottavat takuulla homman hoitoon, mitään suurta draamaa tässä ei ole eikä tule, Virta vakuuttaa tiedotteessa.

Vaikka kyse on vain altistumisesta, 14 vuorokauden karanteeniaikaa ei THL:n ohjeistuksen mukaan lyhennä edes negatiivinen koronatestitulos taudin itämisajan takia. Teknologian avulla joukkue pystyy kuitenkin kommunikoimaan Virran kanssa päivittäin.

– Tilanteeseen suhtaudutaan tietysti vakavasti ja kaikki tarvittavat toimet tehdään jokaisen turvallisuuden takaamiseksi. Toivottavasti kuitenkin tällainen tilanne tuo uutta energiaa ja uutta johtajuutta näkyviin, kun koutsi on hetken aikaa vain "linjoilla", Virta toteaa.

Lisää aiheesta

Virta pyöritteli Lukon hyökkäysketjut uusiksi Saarelan veljesten ensikohtaamiseen Liigassa: Liedes kakkossentterinä ja Hakulinen huilaa

Hurja nollaputki toi Lassi Lehtiselle kuukauden pelaajan tittelin