Lukon "pahan pojan" kurinpalautus on ohi – tässä illan Sport–Lukko-ottelun kokoonpanot

Sport ja Lukko vääntävät pisteistä Vaasassa. Kuva: Eetu Setänen

Vuonna 2019 Rauman Lukkoon siirtynyt Kristian Pospisil ei ole jäänyt seinäruusuksi jääkiekkoliigassa. 25-vuotiaalla slovakialaistaiteilijalla on taipumus olla siellä, missä tapahtuu – hyvässä ja pahassa.

Oikeastaan jo perustilastot kertovat oleellisen. Pospisil on kerännyt pelaamissaan 106 runkosarja- ja pudotuspeliottelussa yhteensä 29+39=68 tehopistettä ja 255 jäähyminuuttia. Jäähysaldo on ollut laskussa avauskaudesta, mutta kyllä kattila edelleen silloin tällöin kiehahtaa. 

Alkukauden neljässä ottelussa Pospisil on ehtinyt näyttää jo molemmat puolensa: hänen suorituksensa jäällä ovat heijastuneet suoraan joukkueen pistetiliin.

Neljään otteluun 3+1 tehopistettä tehnyt slovakki ratkaisi Lukolle esimerkiksi hävyttömällä lämärillään 3–2-jatkoaikavoiton HIFK:sta, mutta sortui seuraavassa ottelussa Kärppiä vastaan jäähyihin, joiden avulla Kärpät teki lopussa ilman maalivahtia 4–4-tasoituksen.

Lukon päävalmentaja Marko Virtanen korosti ennen kautta, kuinka tärkeää sitoutuminen joukkueen yhteisiin arvoihin on. Ettei viesti jäisi pelkäksi sanahelinäksi, Virtanen joutui turvautumaan koviin keinoihin heti alkumetreillä ja jätti Pospisilin ulos kokoonpanosta Lukon edellisessä TPS-vierasottelussa. Lukon urheilujohtaja Kalle Sahlstedt vahvisti Länsi-Suomelle, että kyse ei ollut loukkaantumisesta tai sairastumisesta.

Nyt kurinpalautus on ohi. Pospisil palaa Lukon kokoonpanoon keskiviikon vierasottelussa Vaasassa. Kokoonpanosta putoaa pois puolustaja Noel Pietilä. Alkuviikosta harjoitukset väliin jättänyt kapteeni Anrei Hakulinen on pelikunnossa. Lassi Lehtinen palaa maalille.

Helppoa iltapuhdetta Lukolle ei voi Vaasassa ennustaa, sillä Sport on voittanut kauden kotiotteluissaan Tapparan (3–2) ja KalPan (4–3). Kokeneen Risto Dufvan komennossa jatkava Sport oli viime kaudella Lukolle vaikeimpia vastustajia, ainakin tulosten valossa. Sport vei neljästä liigaottelusta pisteet 7–5.

– Viime vuonna me olimme hyviä Lukkoa vastaan. Vaikka valmentaja ja joukkue on vaihtunut, peli on silti aika samantyylistä. Koitetaan löytää ne samat asett kuin meillä oli viime vuonna Lukkoa vastaan, niillä pärjätään, Sportin raumalaispuolustaja Juho Tommila sanoo seuran otteluennakossa.

Joukkueet ottivat toisistaan tuntumaa ennen kauden alkua harjoitusottelussa, jonka Lukko vei Vaasassa maalein 4–2 juuri Kristian Pospisilin (2+1) tehoillan turvin.

– Harjoitusmatsit ja runkosarjapelit ovat aina eri asia. Nähtäväksi jää, ovatko he parantaneet elokuusta. Me ainakin olemme, Lukon sentteri Michael Haga toteaa seuran otteluennakossa. 

Lisää aiheesta

Vain tilaajille Katso täältä liveseuranta: slovakkiveijari Kristian Pospisilin maalit johdattivat Lukon voittoon harjoitusottelussa Vaasassa – päävalmentaja kehaisi kuitenkin onnistujana toista ketjua

Vain tilaajille Sport ryösti Raumalta kolme pistettä, valmentaja sai vielä sähköpyörän saaliin päälle – Lukon kapteeni välitti joukkueen terveiset tehohoidosta päässeelle Pekka Virralle: "Siellä on menossa taistelu vähän isommista asioista kuin jääkiekosta"

Vain tilaajille Risto Dufva kuvaili Sportin pelin käyneen Lukkoa vastaan kuin Pyörä-Nurmen keväinen polkupyöräkauppa: "Kaikki vietiin käsistä" – kotijoukkueen onneksi ”Robben” ja ”Tompan” mailat olivat kuumana

Vain tilaajille Miesjoukkue Sport saapuu Raumalle raaputtamaan revanssia sarjakärjestä: ”Kympillä ostetaan uusia arpoja, kyllä se voitto vielä osuu meillekin” – Lukko sai karanteenista vahvistusta kokoonpanoonsa