Lukon Pekka Virta kaipasi jääpusseille lisää käyttäjiä – "Vuodesta toiseen syylliset löytyvät muualta kuin jäältä"

Lukon Jyri Marttinen sentään jysäytti muutaman kerran Pelicansin pelaajia. Tässä kohteeksi osui Taavi Vartiainen. Kuva: Juha Sinisalo

Kun avauserä päättyi Raumalla, oli tulostaululla jo 0–4-lukemat. Lukko joutui täysin alakynteen Pelicansia vastaan ottelussa, joka voi loppukaudella merkitä hyvin paljon taistelussa suorasta pudotuspelipaikasta.

Lukko on edelleen kuudentena, mutta tasapisteissä SaiPan ja KalPan kanssa. Pelicans taasen on vain pisteen päässä.

Lukon päävalmentaja Pekka Virta oli erittäin räväkkänä ottelun jälkeen. Hän ei halunnut sättiä ketään yksittäistä pelaajaa, vaan heitti koko joukkueen kollektiivisesti bussin alle.

– Ei tässä ollut mitään hyvää. Ei vain voi olla, jos jokaisessa tilanteessa vastustaja on meitä ennen kiekossa, blokkaa meidän jokaisen laukauksen ja me ei ehditä tilanteisiin. Hyvä jääkiekko sattuu. Ei se ole sattumaa, että voittavien joukkueiden pukukopissa niitä jääpusseja kuluu.

Tappio oli Lukolle viides perättäinen. Seitsemän viime peliä on antanut joukkueelle vain neljä pistettä.

Virran mukaan turhan hymistelyn pitää nyt loppua. Haalarit on vedettävä niskaan, ja vaadittava myös vieruskaverilta täyttä panosta.

– Vuodesta toiseen syylliset löytyvät jostain muualta kuin tuolta jäältä. Mutta nyt alkaa olla vastuunkannon paikka. Meidät toki mukaan lukien, hän viittasi valmennusjohtoon.

Lisää aiheesta

Pelicans sähelsi kolmen kosketuksen oman maalin – "Nyt minulla on hölmö olo"

Huima avauserä riitti Pelicansille – Lukon tappioputki venyy

Lukolle täydellinen katastrofierä kotikaukalossa – Pelicans iski neljästi