Lukon pelaajat suostuivat leikkaamaan palkkojaan: "Koimme velvollisuudeksi kantaa kortemme kekoon"

Lukon pelaajat halusivat tulla vaikeassa tilanteessa seuraa vastaan. Kuva: Juha Sinisalo

Rauman Lukko tiedotti torstai-illalla, että miesten liigajoukkueen pelaajat ovat suostuneet leikkaamaan palkkojaan auttaakseen seuraa koronavirustilanteessa.

– Neuvotteluiden tarkoitus oli löytää yhteinen näkemys ja kompromissi palkkojen maksusta, jotta taloudelliset puitteet tulevaan kauteen liittyen saadaan turvattua. Pelaajat ja valmennus ovat olleet erittäin ymmärtäväisiä seuraa kohtaan koronakriisin vaikutuksista, Lukon toimitusjohtaja Timo Rajala kiitteli tiedotteessa.

Neuvotteluissa pelaajia edustanut Heikki Liedes on niin ikään tyytyväinen lopputulemaan.

– Kaikki me pelaajat olimme hyvin ymmärtäväisiä tässä asiassa. Kun kuulimme Lukon toimistoa ja ravintolatoimea koskevien yt-neuvotteluiden alkaneen, koimme myös meidän velvollisuudeksi kantaa kortemme kekoon, Liedes kertoi.

Rauman Lukko Oy sai aiemmin päätökseen yt-neuvottelut. Rajala kertoi Länsi-Suomelle, että niiden tuloksena erilaiset lomautukset koskettavat käytännössä kaikkia 27 vakituista työntekijää.

– Kyllä meidän tulee olla Lukossa yhteisellä rintamalla koko organisaatio. Nämä talkoot kuuluvat meille kaikille jo ihan pelkästään yleisen yhteiskuntavastuun merkeissä eikä vapaamatkustajille ole tilaa tässä asiassa. Olimme myös pelaajien keskuudessa yhtä mieltä halustamme menestyä ensi kaudella ja tällä ratkaisulla pystymme omalta osaltamme parantamaan sen edellytyksiä, Heikki Liedes totesi.