Lukon pistepussi jäi ilman lisätäytettä

Lukon heikko esitys kostautui ja TPS vei pistepotin Raumalta lukemin 1-4. Turkulaiset pelasivat isännän elkein ja maalissa Atte Engren piti huolen lopusta. Loppulukemat eivät jätä sijaa selittelyille. Parempaan on pystyttävä jatkossa, sillä Lukko kohtaa palloseuran vielä kolmasti kuluvan kuun aikana. Voiton ansiosta TPS nousi aivan Lukon kantaan sarjataulukossa, vain kahden pisteen päähän.

- Erittäin tärkeä voitto meille kahden tappiopelin jälkeen. Onnistuttiin erittäin hyvin pelisuunnitelmassa ja taktiset asiat toimivat hyvin, tiivisti TPS-luotsi Juha Pajuoja.

Avauserä oli pelillisesti vielä Lukon hallintaa, mutta TPS iski maalit. Liekö tämä sitten katkaissut kotijoukkueen selkärangan toisen erään tultaessa, sillä toinen erä oli raumalaisittain täyttä kuraa. Risto Dufva otti aikalisän erän puolivälissä, mutta tästä huolimatta myös seuraavan maalin iski vierasjoukkue. Varsinkin Brian Willsie tuntui olevan täysin pitelemätön Lukon miehistölle.

Päätöserä alkoi Lukolta puolestaan mainiosti. Mikkel Bödker teki Justin Azevedon hyvästä esityöstä näyttävän maalin vain 21 sekunnin jälkeen. Lisämaaleja Lukko ei kuitenkaan pystynyt tekemään, vaan palloseura rankaisi vielä kertaalleen Marko Anttilan toimesta.

- Päällimmäisenä tunteena on pettymys. Ei todellakaan ollut sitä mitä haettiin, kertasi Risto Dufvan sijasta lehdistötilaisuuteen saapunut Juha Vuori.

Jos totta puhutaan, niin peli oli Lukolta suorastaan surkea. Jos vastustaja tekee neljä maalia ja vieläpä tasakentällisin (yksi siirretyn rangaistuksen aikana), niin ei voi puhua onnistuneesta iltapuhteesta. Lukon peli vaikutti hieman ylimieliseltä ja kun ottaa huomioon sarjasijoituksen, niin sellaiseen pelaamiseen ei todellakaan ole varaa. Perjantaina Lukko kohtaa Porissa Ässät ja siellä asenteen tulee olla tyystin toisenlainen, jos mielii napsia pisteitä Isomäestä.

Illan masentavin uutinen: Jussi Pesosen pelikunto

Pesosta puhuttiin alunperin palaavaksi takaisin kaukaloon joululoman jälkeen. Nyt Vuori kuitenkin valaisi asiaa sen verran, että vähään aikaan Pesosta ei tulla pelikunnossa näkemään. Se on suuri harmi, sillä Pesosen maalintekotaitoa todella tarvittaisiin.

Illan NHL-lakkokommentti

- Eikös Lukko voisi kuitata sen vielä kiistanalaisen kymmenen miljoonan summan, kun rahaa kerran on, laukoi Pajuoja vielä lehdistötilaisuuden päätteeksi.

Maalintekijät:

0-1 Brian Willsie (Tero Koskiranta, Ville Vahalahti)

0-2 Vahalahti SR (Mikko Lehtonen, Marko Anttila)

0-3 Willsie (Koskiranta)

1-3 Mikkel Bödker (Justin Azevedo, Teemu Nurmi)

1-4 Anttila (Tapio Laakso)