Lukon pommi: Kolme tanskalaista NHL-pelaajaa!

Frans Nielsenin, 28, tulosta Lukkoon on puhuttu jo viikkoja. Tanskalainen NHL-pelaaja kertoi kotimaansa medialle, että olisi hienoa päästä pelaamaan velipojan kanssa samaan joukkueeseen. Ja velipoikahan on Lukon maalivahti Simon Nielsen.

Viime kaudella New York Islandersissa kovat pisteet 17+30 tehnyt Nielsen pelasi viime keväänä Tanskan MM-joukkueessa. Hän pystyy pelaamaan yli- ja alivoimaa. Nielsenistä Lukko saa väliaikaisen ykkössentterin, jonka osaamisesta ei ole pienintäkään epäselvyyttä.

Tänään Lukko vahvisti, että Nielsen tulee.

Soitin heti NHL-liigan työsulun alettua maalivahdillemme Simon Nielsenille ja kerroin hänelle, että olemme varmasti valmiit keskustelemaan, mikäli hänen veljensä Frans olisi halukas pelaamaan Suomessa. Neuvottelut alkoivat, kun Frans Nielsenin agentti otti yhteyttä ja ilmoitti tämän halukkuudesta pelata samassa joukkueessa Simonin kanssa, Lukon pelaajakoordinaattori Hannu Vanhatalo kertoo.

Tätä osattiin odottaa.

Mutta melkoinen pommi on, että Lukko pestasi tilapäiseen työsuhteeseen myös kaksi Nielsenien maanmiestä, Mikkel Bödkerin ja Philip Larsenin. Kolmikko pelaa Lukossa, kunnes NHL-työsulku päättyy.

Bödker, 22, on nopea ja vahva laitahyökkääjä. Viime talvena hän pelasi täyden kauden Phoenixin NHL-joukkueessa ja teki 11+13 pistettä. Bödker pelasi MM-kisoissa viimeksi 2011.

Larsen, 22, on puolustaja, jota kuvataan all round -pakiksi. Hän pelasi Dallasin NHL-joukkueessa viime kaudella 55 ottelua (3+8). Osan kaudesta hän kiekkoili farmissa Texasissa. Myös Larsen on MM-kisoista tuttu pelaaja.

- Philip Larseniin otettiin ensimmäinen yhteys jo keväällä, kun hänellä ei vielä ollut voimassa olevaa NHL-sopimusta. Larsen sai sellaisen kesällä, mutta Lukon nimi jäi agentin muistiin. Kyseinen agentti hoitaa myös Mikkel Bödgerin asioita eli asia eteni sitä kautta, Vanhatalo kertoo.

Nielsen, Larsen ja Bödker siirtyivät kaikki Tanskasta junnuina Ruotsiin. Nielsen ja Larsen kehittyivät Elitserien-joukkueiden avainpelaajaksi ja saivat NHL-sopimukset. Bödker lähti nuorena rapakon taakse ja antoi NHL-sopimukseen riittäneet näyttönsä OHL-junnuliigassa.