Lukon uusilla kanadalaisilla takanaan loukkaantumisia ja vajaita kausia, mutta molemmat ovat olleet kovia lupauksia

Josh Brook on nähty myös Krefeld Pinguinen paidassa. Kuva: Imago Sport / All Over Press

Lukko vahvistaa ensi kauden joukkuettaan kahdella kanadalaispelaajalla. Puolustaja Josh Brook ja laitahyökkääjä Brayden Burke ovat solmineet vuoden sopimukset raumalaisseuran kanssa.

Brook, 23, edusti päättyneellä kaudella AHL-joukkue Calgary Wranglersia. Burke, 26, pelasi kymmenen AHL-peliä Manitoba Moosessa ja pelasi kauden lopun sveitsiläisessä EHC Vispissä.

Molemmat pelaajat ovat kärsineet viime vuosina loukkaantumisista, ja heidän pelimääränsä ovat jääneet vähiin. Brook sai kasaan 13 runkosarjapeliä ja kaksi pudotuspelikamppailua tällä kaudella, ja vuotta aiemmin AHL-pelit jäivät kuuteen.

Burke puolestaan pääsi aloittamaan kautensa vasta tammikuussa.

- Brook on erittäin kova lupaus: pitää muistaa, että hän on kuitenkin NHL:n kakkoskierroksen varaus. Loukkaantumiset ovat jarruttaneet hieman hänen uransa alkua ja sen takia pelimäärä on ollut vähäinen, Lukon urheilujohtaja Kalle Sahlstedt sanoo Lukon tiedotteessa.

- Tosin, jos loukkaantumisia ei olisi tullut ja hän olisi päässyt normaalisti pelaamaan, ei olisi ollut hirveästi mahdollisuuksia saada tämän tasoista pelaajaa Eurooppaan.

Brook oli aikanaan Montreal Canadiensin toisen kierroksen varaus, mutta NHL-pelejä hän ei ole päässyt pelaamaan. Burkea ei ole koskaan varattu, mutta hän teki aikanaan vapaana agenttina sopimuksen Arizona Coyotesin kanssa ja on sen jälkeen ollut sekä Los Angeles Kingsin että Nashville Predatorsin sopimuspelaaja.

NHL-pelejä hänelläkään ei ole.

- Meitä kiinnosti se kokonaisvaltainen peliote, mikä hänessä on ja toisaalta se taito hyökkäyssuuntaan. Uskon, että Burke pystyy olemaan ylivoimassa hyvä pelaaja, Sahlstedt sanoo.

- Uskon, että hän tulee taistelemaan kärkikenttien paikoista ja pystyy kantamaan siinä roolissa vastuuta. Toivotaan ja luotetaan, että tässä on meillä kaveri, joka pystyy tekemään tulosta.