Lukon vahva kotitaika näkyy tilastoissa – sinikeltaiset laittoivat runkosarjassa seuraennätyksiä uusiksi

Henri Ikonen, Tarmo Reunanen ja muut Lukon pelaajat olivat usein iskussa Äijänsuolla. Kuva: Kimmo Mäkeläinen

Lukko sijoittui runkosarjassa kolmanneksi ja keräsi 105 sarjapistettä. Korkean sarjasijoituksen takana olivat etenkin vankat otteet kotikaukalossa, mikä näkyy myös runkosarjan tilastoissa. Liiga julkaisi perjantaina sivuillaan koosteen runkosarjaennätyksistä.

Lukko rikkoi kolme seuraennätystä, ja kaikki liittyvät Äijänsuolla pelattuihin peleihin.

Kauden aikana Lukko nappasi kotikaukalossa enemmän jatkoaikavoittoja kuin koskaan aiemmin eli kuusi. Viiteen jatkoaikavoittoon Äijänsuolla sinikeltaiset olivat pystyneet kausilla 2017–18, 2019–20 ja 2020–21.

Vanhin nyt murskattu seuraennätys oli peräisin kaudelta 1992–93, jolloin Lukko päästi kotipeleissä vain 49 maalia. Nyt Marko Virtasen valmennuksessa Lukko laittoi yhdellä paremmaksi, eli pienin yhden kauden aikana kotiotteluissa päästettyjen maalien määrä on nyt 48.

Lukko sai kasaan myös pienimmän päästettyjen maalien keskiarvon kotiotteluissa. Tällä kaudella Lukon verkkoon tehtiin Äijänsuolla keskimäärin 1,60 maalia. Entinen ennätys, 1,70, oli mestaruuskaudelta 2020–21.

Gregoire sivusi Pressin syöttöennätystä

Uusia henkilökohtaisia seuraennätyksiä Lukon pelaajat eivät tehneet, mutta yhtä ennätystä sivuttiin.

Asialla oli joukkueen sisäisen pistepörssin voittanut kanadalaispuolustaja Thomas Gregoire, joka summasi 57 peliin tehot 13+31=44. Syöttöpisteiden määrä sivuaa puolustajien seuraennätystä.

Puolustajien syöttö- ja myös piste-ennätys on ruotsalaisen Robin Pressin nimissä. Hän tehtaili tehot 17+31=48 kaudella 2020–21. Maaliennätys, 21, on Janne Niskalan nimissä.

Raumalaismaalivahti Lassi Lehtinen puolestaan laittoi uusiks TPS:n nollapeliennätyksen. Hän piti runkosarjassa maalinsa koskemattomana seitsemän kertaa, kun aiemmin TPS-vahdeista parhaimmillaan olivat kuuteen nollapeliin saman runkosarjan aikana pystyneet Jani Hurme, Fredrik Norrena ja Teemu Lassila.

Lukon seuralegendoihin kuuluva kanadalaispuolustaja Allan Measures puolestaan menetti yhden Ilveksen seuraennätyksen. Puolustajien pistepörssin voittanut Les Lancaster rohmusi kauden aikana 13+34=47 pistettä ja rikkoi näin kolmella pisteellä Measuresin 25 vuotta vanhaa seuraennätystä.

Aiemmin Cory Murphy oli pystynyt sivuamaan Measuresin ennätystä.

Lancaster riisti samalla Ilveksen syöttöennätyksen laitillaispuolustaja Markus Seikolalta. Seikolan kaudella 2008–09 keräämä syöttöpisteiden määrä ylittyi peräti seitsemällä pisteellä.