Lukon vilttiketjusta Ruotsin SM-finaaliin

Kahdesti Lukossa yrittänyt sentteri Niklas Fogström tekee nyt sitä, mihin hänen uskottiin Raumallakin pystyvän. Fogström, 31, pelaa kolmosketjun sentterinä Ruotsin SM-finaaleissa. Laitureina hänellä ovat SM-liigasta tutut miehet: Lukossa liigaan kypsynyt Toni Koivisto ja Joonas Vihko.

Vaasalainen Fogström tuli Raumalle 19-vuotiaana. Hän teki hyvin pisteitä Lukon A-nuorissa, mutta liigapelit jäivät kolmeen. Toisen Lukko-kautensa alkupuolella pelaaja palasi kasvattajaseuraansa Sportiin.

Fogström tuli Raumalle takaisin 26-vuotiaana pelattuaan kolme kautta Ruotsissa. Taitava keskushyökkääjä teki kolmen vuoden sopimuksen, muttei kaudella 2008-2009 onnistunut ottamaan kunnon roolia Lukossa. Sopimus purettiin ja vain kahdeksan liigamatsin jälkeen hän suuntasi taas Raumanmeren taakse, nyt Moraan.

Moran Allsvenskan-joukkueessa Fogström nousi kapteeniksi asti. Viime kaudella hän teki 11+33 pinnaa ja sai sopimuksen Elitserieniin. Tällä sesongilla Luulajassa Fogström on tehnyt 61 ottelussa 11+14 pinnaa. Seura pidensi 30-vuotiaan Elitserien-debytantin sopimuksen ensi kauden kattavaksi.

Luulajassa on kaikkiaan viisi suomalaista. Joukkue on Ruotsin finaaleissa tappiolla 0-2 Skellefteåta vastaan.