Lukon voittoputkelle jatkoa Rastion juhlapelissä

Lukko onnistui saamaan jatkoa voittoputkelleen Kärppien kustannuksella loppulukemin 2-1. Lukko puolusti todella mainiosti läpi ottelun ja ansaitsi voiton. Myös maalilla häärinyt Ryan Zapolski oli jälleen loistavassa iskussa ja hoiti yhtä lukuun ottamatta kaikki Kärppien vaaralliset tilanteet.

- Asiaankuuluvalla hartaudella kuuluu suhtautua, kun sarjakärki tulee vastaan. Ei onneksi passivoiduttu lopussa liikaa. Täytyisi näissä tilanteissa aina muistaa, että liikaa ei saa alkaa puolustaa, kertasi Risto Dufva ottelua.

Lukko pelasi huolellisesti avausminuuteista alkaen, eikä vaarallinen kärppälauma päässyt moneenkaan hyvään tekopaikkaan. Jos olisi lähdetty luistelukilpailuun, niin olisi todennäköisesti käynyt huonosti. Nyt taktiikka oli valittu täydellisesti ja peli pysyi hienosti Lukon näpeissä.

Lukon avausmaalin iski avauserän lopussa todella upealla laukauksella, lähiaikoina mallikkaasti esiintynyt, Lauri Tukonen. Mies sivalsi millimetrin tarkan rannarin aivan maalin kattoon, eikä Jussi Rynnäs voinut kuin ihmetellä maalinsa suulla.

Ennen toisen erän puoliväliä Lukko siirtyi jo kahden maalin johtoon, kun Filip Riska nappasi hyökkäysalueella kiekon löysästi pelanneelta Vladimir Emingeriltä. Riska lähetti löysähkön kudin kohti maalia, joka upposi helponlaisesti Rynnäksen selän taakse. Aina kannattaa ampua on joku viisas sanonut joskus.

- Tässä voitossa oli jokainen mies mukana. Kaikilla täytyy olla airo kourassa, että orjalaiva liikkuu, muotoili Dufva.

Kärpät onnistui kaventamaan vielä kolmannen erän loppupuolella, mutta sen lähemmäksi vierasjoukkue ei päässyt. Lukko nousi voittonsa ansiosta ainakin väliaikaisesti JYPin ohi sarjataulukossa, joten lauantainen peli Jyväskylässä on erittäin tärkeä.

Illan sika

Eikö sitten pönttö kestänyt vai mikä mahtoi olla syynä, mutta Ivan Humlin hermot pettivät kuusi minuuttia ennen loppua. Huml yritti potkaista Harri Tikkasta ja sai oikeutetusti pelirangaistuksen. Suorastaan sikamainen temppu. Onneksi potku ei sentään osunut Tikkaseen.

Illan jäätyminen

Kärpät pääsi pyörittämään peliä Lukon päätyyn aivan pelin lopussa. Kiekkoa pyöritettiin kauan maalin takana, mutta laukaustakaan ei saatu aikaan. Olisi luullut Kärpillä joitain konsteja olevan edes yhden tilanteen luomiseen.

Illan juhlakalu

Teppo Rastio täyttää vuosia lauantaina. 80 vuotta on kunnioitettava ikä ja Lukko muisti oman ikoninsa merkkipäivää. Jumbotronilla pyöri hieno video ja Ilkka Mikkola sai suuren kunnian pukea päälleen ja pelata paidalla, jonka selkämyksessä oli jo hallin kattoon nostettu legendaarinen numero 4.

- Lukko voidaan laskea yhdeksi kiekkokulttuurin kehdoksi. Teppo Rastio on Suomalainen jääkiekkolegenda, joka ansaitsee tämän kunnianosoituksen, sanoi Dufva.

Lukon tähdet

*** Ryan Zapolski

** Lauri Tukonen

* Filip Riska

Maalit

1-0 Tukonen (Virtanen)

2-0 F. Riska

2-1 Keränen TV (Ohtamaa)