Lukon voittoputki tylysti poikki

Lukon ja JYPin välinen kamppailu ei tarjonnut ainakaan raumalaisyleisölle juuri mitään. JYP oli selvästi paremmalla jalalla liikkeellä ja vei pisteet Jyväskylään ansaitusti loppulukemin 0-3. Lukko ei saanut luistimissa ollutta tervaa missään vaiheessa karistettua pois. JYPin maalissa pelannut nuori Sami Rajaniemi hoiti Lukon harvat tilanteet tyylillä pois ja pelasi uransa ensimmäisen nollapelin.

- Vastustaja oli ahkera ja taisteleva. Ei ollut meidän hyökkäykseltä mikään eeppinen peli. Olisimme tarvinneet pikkukiekon, kun tuo iso jäi koko ajan lihamuuriin, vitsaili Risto Dufva.

Avauserä oli vielä tasainen, mutta toisessa alkoi jo tapahtua. JYP iski kakkoserään kaksi maalia ja karkasi niine hyvineen omille teilleen. Ensin Petr Hubacek tinttasi ylivoimahyökkäyksestä kiekon reppuun ja hieman myöhemmin Ramzi Abid siirsi kiekon maalin kulmalta sisään.

Päätöserään oli lupa odottaa aggressiivisempaa Lukkoa, mutta toisin kävi. Vajaan puolen minuutin jälkeen ensimmäinen jäähy ja peli edelleen yhtä sekaisin. Eric Perrin iski viimeisen naulan Lukon arkkuun viiden minuutin pelin jälkeen, eikä voittajasta jäänyt epäselvyyttä.

- Sitten kun pelataan ihan oikeaa jääkiekkoa, jossa tilaa ei anneta, niin siinä meillä on vielä oppimista. Luonnollista sekin tosin on kun ollaan voittoputkessa, niin silloin kuvitellaan pikkuisen liikoja, kertasi Dufva.

Lukko jatkaa pelejään heti huomenna Helsingissä Jokerien vieraana. Jokerien peli ei ole ollut halutulla tasolla, mutta samanlaisella pelillä kuin tänään Lukko ei tule ottamaan pääkaupungista pistettäkään.

- Meillä jäi tänään käyttämättömiä reservejä. Toivottavasti huomenna kiinnostaa kuopan kaivaminen. Tänään oltiin kuopan reunalla ja mietittiin kuka kaivaisi, sivalsi Dufva.

Illan katkenneet putket

Lukon viiden ottelun voittoputki katkesi, samoin kuuden ottelun kotivoittoputki. Näiden lisäksi katkesi myös Ville Vahalahden kymmenen ottelun pisteputki.

Illan debyytti

Steven Zalewski pelasi ensimmäisen pelin liigassa. Kovasti mielellään mies tuskin debyyttiään muistelee, sillä tehotilasto on kaksi paunaa pakkasella. Harva varmaan odottikaan mitään loistavaa suoritusta, mutta hieman tätä parempaa esitystä olisi silti kaivattu.

Lukon tähdet

*** Janne Keränen

** Toni Koivisto

* Jerry Ahtola

Maalit:

0-1 Hubacek (Kalteva)

0-2 Abid (Hubacek, Nättinen)

0-3 Perrin (Abid, Ikonen)