Lukossa mestaruuden torjunut maalivahti löysi uuden seuran – tshekkipuolustaja palaa kotimaahansa

Alex Mäkelä oli Lukon A-nuorten kevään 2021 mestarijoukkueen kulmakiviä.

Rauman Lukossa A-nuorten Suomen mestaruuden voittanut maalivahti Alex Mäkelä vaihtaa seuraa Mestiksessä.

Mäkelä siirtyy yksivuotisella sopimuksella Forssan Palloseuran riveihin.

– Hienoa päästä Forssaan pelaamaan ja innolla odotan jo kauden alkamista! Oma tavoite on kehittyä eteenpäin jatkuvasti ja sitä kautta auttaa joukkuetta menestymään, Mäkelä sanoi uuden seuransa nettisivuilla.

Kaksi edellistä kautta Mäkelä on torjunut Kajaanin Hokissa.

Päättyneellä kaudella Mäkelä jakoi torjuntavastuun Patrik Koiviston kanssa. Hokki sijoittui sarjassa yhdenneksitoista.

Raumalaisvahti on pelannut Mestiksessä 47 runkosarjaottelua. Torjuntaprosentti niissä on ollut 88,3 ja päästettyjen maalien keskiarvo 3,28.

Mäkelä, 22, on Lukon kasvatti. Hänet valittiin A-nuorten SM-sarjan parhaaksi maalivahdiksi Lukon mestaruuskaudella 2020–21.

Cubo palaa Tshekkiin

Lukon A-nuorten mestarijoukkueissa 2020–22 pelannut puolustaja Ondrej Cubo puolestaan palaa kotimaahansa.

Tshekin toiseksi korkeimmalla sarjatasolla pelaava HC Zubr Přerov tiedottaa nettisivuillaan tehneensä sopimuksen Cubon kanssa.

Cubo, 20, siirtyi Raumalle vuonna 2019 HC Vítkovicen junioreista. Hän pelasi Lukossa kolmen kauden aikana 111 ottelua A-nuorten SM-sarjaa (2+11=13), 52 ottelua B-nuorten SM-sarjaa (3+13=16) ja esiintyi yhdessä miesten SM-liigaottelussakin. 

Cubo kehui uuden seuransa nettisivuilla olevansa todella tyytyväinen, että päätti aikoinaan siirtyä Lukkoon. Liigajoukkueeseen murtautumisen hän koki kuitenkin liian vaikeaksi.

– Tie Lukon liigajoukkueeseen oli melko vaikea, koska siellä oli viisi tai kuusi ulkomaalaista. Ajattelin siirtyä ensin toiseen suomalaisseuraan, mutta se ei onnistunut. Siksi palasin Tshekkiin, Cubo kertoi.

Lisää aiheesta

Alex Mäkelä siirtyy Hokkiin

Lukon Alex Mäkelä valittiin runkosarjan parhaaksi maalivahdiksi

Vain tilaajille Lukko juhlii jääkiekon A-nuorten SM-kultaa! – raumalaiset ovat juhlatunnelmissa torilla, joukkue Oulussa: "Täällä on Jesse Ruotsi, Suomen mestari"