Lukosta lähtöpassit saanut Kristian Pospisil palaa Äijänsuolle ensi kaudella vastustajan paidassa: "Pekka saa kokoonpanoon sellaisen pelaajan, jonka hän on halunnut"

Kristian Pospisil tuo varmasti säpinää liigakaukaloihin. Kuva: Juha Sinisalo

Lukossa ihastuttanut ja vihastuttanut Kristian Pospisil tulee ensi kaudella kylään Raumalle vierasjoukkueen paidassa.

Jääkiekkoliigassa pelaava SaiPa tiedotti maanantaina tehneensä slovakialaishyökkääjän kanssa yksivuotisen sopimuksen.
Pospisil, 26, pelasi Lukossa vuosien 2019–21 aikana yhteensä 120 liigaottelua ja teki niissä runkosarjaottelua ja 34+43=74 tehopistettä.

Kesken viime kauden Pospisil ajautui erimielisyyksiin Lukon valmennusjohdon kanssa, purki sopimuksensa ja siirtyi Sveitsiin HC Davosiin. Pospisil pelasi Slovakian paidassa MM-kisat ja olympialaiset, joista sai kaulaan olympiapronssin. 

– Kristianilla on ehkä ihan viimeinen steppi vielä ottamatta tasaisuudessa, että hän pystyy olemaan johtava pelaaja illasta toiseen, mutta hänellä on ominaisuuksia, joita on vain harvalla pelaajalla tässä Liigassa, SaiPan toimitusjohtaja Jussi Markkanen kehui tiedotteessa.

– "Kiko" pystyy tekemään todella näyttäviä maaleja, hän on äärimmäisen kova taklaamaan, fyysinen, iso, kaikki huippupelaajan elementit.

SaiPaa valmentaa Pekka Virta, jonka alaisuudessa Pospisil oli Lukossa parhaimmillaan ja voitti Suomen mestaruuden.

– Kiko on viihtynyt hyvin Virran valmennuksessa ja Pekka saa kokoonpanoon sellaisen pelaajan, jonka hän on halunnut, Markkanen sanoi.

SaiPa ilmoitti lisäksi hankkineensa kaksi muutakin ulkomaalaishyökkääjää: kanadalaisen Jaedon Descheneaun ja yhdysvaltalaisen Kevin Fitzgeraldin kanssa. Descheneau, 27, siirtyy Lappeenrantaan Turun Palloseurasta, Fitzgerald, 25, St. Cloudin yliopistojoukkueesta Minnesotasta.

Lisää aiheesta

Vain tilaajille Potkulauta Pospisilin parasta puolta – "Hän on matkalla kuten kaikki muutkin"

Vain tilaajille KOLUMNI: Kristian Pospisilin sopimuksen purkaminen oli Lukolta kova, mutta nähtävästi oikea ratkaisu

Vain tilaajille Mikä meni vikaan, Kristian Pospisil? – "Valmentaja kertoo medialle oman puolensa asioista. Näen jutun vähän eri tavalla"

Vain tilaajille Kristian Pospisilin päätepysäkki tuli nyt vastaan Lukossa – "Me olemme pitäneet tästä aiheesta ihan tarpeeksi monta palaveria, ja taas olimme ihan samassa tilanteessa"