Lukosta neljä alle 16-vuotiaiden maajoukkueeseen, Pelkonen ja Lundström tyttöleijonien matkaan

Max Westergård pääsee pukemaan Suomi-paidan. Kuva: Janne Hilander


Suomen alle 16-vuotiaiden peleissä nähdään joulukuussa neljä Lukon pelaajaa, mutta ei samaan aikaan.

Ikäluokan maajoukkueita nimettiin peräti kaksi, joista toinen pelaa 16.–18. joulukuuta kolmesti Ruotsia vastaan. Pelipaikkoina toimivat Oulunsalo, Muhos ja Oulu.

Toinen joukkue puolestaan lähtee joulun jälkeen Itä-Suomeen, sillä Imatralla ja Lappeenrannassa järjestetään viiden maan turnaus.

– Mahdollisimman pitkään pidetään silmät ja korvat auki. Kyllähän se ryhmä jossakin kohtaa varmaan vähän tiivistyy, mutta en siihen mitään aikamäärettä osaa sanoa, että koska se tapahtuu. Ikäluokan päätapahtuma on vuonna 2025 Slovakiassa keväällä, ja ennen sitä ehtii tapahtua monenlaista, Suomen päävalmentaja Matti Tiilikainen kommentoi.

Oulun seudulle lähtevään ryhmään hän valitsi kolme Lukon hyökkääjää eli Jasper Inkisen, Jasu Mensosen ja Max Westergårdin. Imatralle ja Lappeenrantaan puolestaan suuntaa joulun jälkeen maalivahti Jooa Sammalniemi.

Alle 16-vuotiaiden maajoukkueessa apuvalmentajana toimi Lukon A:n raumalainen apuvalmentaja Ville-Vesa Vainiola.

– Pelaajat tulevat varmasti pelaamaan sellaisia pelejä, mitä he eivät ole koskaan ennen kokeneet, uskoo Tiilikainen.

Alle 18-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue puolestaan hioo kuvioitaan Vierumäellä 15.–17. joulukuuta järjestettävässä neljän maan turnauksessa.

Mukana on kaksi Panelian Raikkaasta ja Lukosta tuttua hyökkääjää eli panelialainen Neea Pelkonen ja luvialainen Charlotta Lundström, jotka edustavat naisten jääkiekkoliigassa Kuortaneen joukkuetta.