Lukosta nousee uusia ratkaisijoita

Kun tanskalainen NHL-kolmikko lähti Raumalta, monet epäilivät Lukon iskukyvyn menneen samalla pukuopin oven avauksella. Kuka muka tekisi maalit?

NHL-työsulun päättymisen jälkeen Lukko on tehnyt 11 ottelussa 35 maalia ja kaapinut kasaan 22 sarjapistettä.

Tulosvastuuta on kantanut upeasti kaksikko Justin Azevedo - Teemu Nurmi. He ovat tehneet yhteensä 13 maalia näissä peleissä. Uudet hyökkääjät Jerry Ahtola ja Josef Straka ovat viimeistelleet kumpikin kolmesti.

Vähemmälle huomiolle on jäänyt, että Lukon ns. peruspelaajat ovat vastanneet haasteeseen ja nostaneet tasoaan. Puheena olevissa 11 ottelussa peräti 14 lukkolaista on päässyt maalin makuun. Voittomaalejä ovat tehneet Nurmen ja Strakan lisäksi Harri Tikkanen (2), Filip Riska, Kimmo Koskenkorva ja Jarkko Kauvosaari.

Viime lauantain JYP-matsissa voittomaalin rankkarikisassa veivasi Kauvosaari. Siis hyökkääjä, joka välillä tipahti pop corn -ketjuun. Kauvosaari on muutenkin esiintynyt edukseen viime otteluissa.

– Itseluottamus on tärkein juttu jääkiekossa. Kun sitä on, uskaltaa tehdä asioita ja nauttia pelaamisesta. Kun sitä ei ole, pelaaminen on selviytymistä, sanoo Kauvosaari.

Hän myöntää, ettei kokoonpanosta putoaminen tuntunut hyvältä.

– Ei ollut helppoa. Toisaalta siitä pitää oppia, eikä vetää hernettä nenään, sanoo Kauvosaari.

Oikeaa asennetta kysyttäneen yhdeltä jos toiselta lukkolaiselta. Sairaslistalta ovat vapautumassa hyökkääjät Lauri Tukonen, Janne Keränen, Petri Koskinen ja Straka. Lukuisista edustukseen nostetuista nuorista pakki Roni Viirlas näyttää ottaneen vakipaikan.

Sisäistä kilpailua ja hyvää reserviä tarvitaan, jos ja kun Lukko aikoo pelata mestaruudesta tällä kaudella.

– Kaikki on mahdollista. Oma tekeminen sen ratkaisee kuinka lähelle mestaruutta pääsemme, sanoo Kauvosaari, jonka uran kohokohta toistaiseksi on Lukossa voitettu pronssi kahden vuoden takaa.