Lukosta tuttu tshekkipakki siirtyy Jokereihin

Jakub Krejčík tuli Suomeen ja Lukkoon vuonna 2018. Nyt matka jatkuu kolmanteen suomalaisseuraan, mutta eri sarjaan. Kuva: Juha Sinisalo

Jääkiekon KHL:ssä pelaava Helsingin Jokerit tiedottaa tehneensä kahden vuoden sopimuksen Jakub Krejčíkin kanssa. 

Krejčík, 28, on kiekkoillut kaksi viimeistä kautta Liigassa ensin Rauman Lukon ja sitten Oulun Kärppien paidassa.

-Krejčík on todella monipuolinen pelaaja, jolta löytyy liikkuvuutta, taitoa sekä fyysisyyttä ja joka pystyy pelaamaan niin yli- kuin alivoimaakin. Hän on ottanut isoja kehitysaskeleita viime vuosina ja oli Liigan ykköspakki sekä Tshekin maajoukkueen kärkipuolustajia EHT-peleissä menneellä kaudella, Jokereiden GM Jari Kurri kehuu tiedotteessa.

Kärpissä Krejčík teki 44 pelissä 8+22=30 pistettä, joilla oli sarjan puolustajien pistepörssissä sijalla seitsemän. Lukossa tehoja kertyi 55 ottelussa 5+19=24. 

Krejčíkin tehotilaston lukema +29 oli Liigan viidenneksi ja keskimääräinen peliaika 22 minuuttia 19 sekuntia neljänneksi kovin. Kauden päätteeksi puolustaja nimettiin Liigan All Star -kentälliseen.

Hän oli lisäksi Tshekin mukana kaikissa kolmessa EHT-turnauksessa, joissa teki yhdeksässä pelissä tehot 2+3=5.

Krejčík on ehtinyt pelata urallaan aiemmin myös KHL:ssä Lev Prahan ja Medvescak Zagrebin riveissä sekä SHL:ssä Örebron paidassa. KHL:ssä hänellä on vyöllä 86 ottelua pistein 4+17=21.

Krejčík on kotoisin Prahasta ja nousi perinteikkään Slavian riveissä miesten peleihin ensimmäisen kerran kaudella 2010-11. Hän on esiintynyt myös paikalliskilpailija Spartassa sekä Kometa Brnossa, jossa kaulaan on ripustettu kaksi Tshekin mestaruusmitalia keväinä 2017 ja -18.

Krejčík on edustanut Tshekkiä MM-kisoissa neljään otteeseen. Pronssia hän saavutti keväällä 2012, kun Suomi kukistui viimeisessä pelissä. Kaikkiaan puolustaja on esiintynyt maajoukkueessa jo 101 ottelussa tehoin 4+18=22.

- Jokerit on yksi parhaista organisaatioista KHL:ssä, joka on Euroopan paras liiga, ja toivon tämän ympäristön kehittävän minua edelleen pelaajana. Olen ollut Suomessa jo kaksi vuotta ja viihtynyt erinomaisesti. Kotimme Prahassa ei ole kaukana, mikä on erityisen hyvä asia nyt, kun odotamme perheemme esikoista, Krejčík kertoi tiedotteessa.

Tuttu pelaaja Krejčíkille Jokereissa on muun muassa viime kaudella Kärppiä edustanut hyökkääjä Julius Junttila, jonka hankinnasta Jokerit ilmoitti aiemmin.