Lukosta tutun mestaripuolustajan kierros ulkomailla jatkuu – uudella seuralla yllättävä kytkös Raumalle

Jyri Marttinen edusti liigajäillä myös JYPiä, Pelicansia ja Lukkoa, mutta ehkä sittenkin parhaiten mies muistetaan Ässistä. Puolustaja teki Porissa mestaruuden Ässille ratkaisseen maalin keväällä 2013. Kuva: Jussi Hietikko

Urallaan muun muassa jääkiekon Suomen mestaruuden ja MM-hopeaa voittaneen Jyri Marttisen pitkä ura jatkuu uudessa maassa. Marttinen, 40, on solminut sopimuksen romanialaisen Gyergyói HK:n kanssa.

Gheorghenin kaupungista tuleva joukkue pelaa monikansallisessa Erste Ligassa, jota se tällä hetkellä johtaa. Marttinen kertoi seuran nettisivuilla siirtyneensä Romaniaan mestaruus mielessään.

Pudotuspeleineen kaikkineen yli 800 ottelun liigauran tehnyt Marttinen pelasi Rauman Lukossa vajaat kaksi kautta 2017–19. Hän palasi kesken kauden Porin Ässiin, jossa pelasi viimeiset liigapelinsä vuonna 2020.

Sen jälkeen Marttinen on pelannut ulkomailla Slovakiassa (HC Detva), Puolassa (GKS Katowice) ja Ranskassa (Drakkars de Caen). Suomessa hän on kiekkoillut II-divisioonassa Vaajakosken Pelikaaneissa ja Jyväskylän Gladiators HT:ssä.

Marttinen saa Romaniassa seurakavereikseen muun muassa Lukkoakin urallaan edustaneen maalivahdin Rasmus Rinteen ja Leijonien päävalmentaja Jukka Jalosen pojan Jimi Jalosen, jonka syntymäpaikka on Rauma. Jimi syntyi vuonna 1996, jolloin Jukka Jalonen valmensi Lukossa.