Luottopakille vuoden jatkopahvi: Thomas Grégoire jatkaa Lukossa myös ensi kaudella

Thomas Grégoire jatkaa työtään Lukon puolustuslinjassa myös ensi kaudella. Arkistokuva: Kimmo Mäkeläinen

Lukko julkisti perjantaina kanadalaispuolustaja Thomas Grégoiren jatkosopimuksen. Sopimus kattaa ensi kauden.

Alkuvuodesta 2021 Raumalle saapunut Grégoire myöntää Lukon verkkosivuilla julkaistussa uutisessa, että hänen perässään oli useita muitakin seuroja. Raumalle jääminen tuntui kuitenkin parhaalta ratkaisulta.

– Olen todella iloinen päästessäni edustamaan Lukkoa vielä seuraavankin kauden ajan! Vaimoni ja minä rakastamme Raumaa. Olemme molemmat kotoisin pienestä kanadalaiskaupungista, joten muutokset jääkiekon ulkopuolisessa elämässä olivat pieniä. Tykkäämme kovasti Vanhasta Raumasta, Grégoire sanoo verkkosivuilla.

Häntä havittelivat niin KHL-seurat kuin pari sveitsiläis- ja ruotsalaisseuraakin. Päätökseen vaikutti myös Ukrainan tilanne, joka toi monta KHL-pelaajaa takaisin Euroopan liigoihin.

Myös seura on sopimukseen tyytyväinen. Kanadalainen kun lukeutuu Liigan parhaisiin pakkeihin, toteaa urheilujohtaja Kalle Sahlstedt.

– Ei varmaankaan tarvitse hirveästi keskustella siitä, onko tämä tärkeä sopimus vai ei. Kaikki ymmärtävät, kuinka tärkeää oli saada nimi paperiin. Tällaisen pelaajan merkitys puolustuspäässä on iso, hän sanoo.

Päättyneeltä kaudelta runkosarjassa tehopisteitä kertyi 8+26 ja pudotuspeleissä 0+3. Runkosarjassa Grégoire oli koko joukkueen toiseksi tehokkain syöttäjä ja joukkueen sisäisen pistepörssin viides. Nyt katseet ovat jo ensi kaudessa.

– Minulla ei ole vielä selvillä odotukseni ensi kaudesta, sillä joukkueen rakennus on vielä hieman kesken, mutta vähintään viiden parhaan joukkoon odotan meidän sijoittuvan. Tiedän, että henkilökohtaisesti vastuuni tulee olemaan isompi ensi kaudella, joten teen kovasti töitä kesällä fysiikan eteen.